Kültür Ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yılmaz Tokat'ta

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Almus ve Pazar ilçelerinde incelemelerde bulundu.

  Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan tarafından sosyal tesislerde verilen sabah kahvaltısına katılan Müsteşar Yılmaz , ilçede inmemelerde bulundu . Vali Şerif Yılmaz , AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan , Almus Kaymakamı Tolga Toğan , İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol , AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu , İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz ' ün katıldığı programda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ' a Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Sarıtaş da eşlik etti .
Heyet , Tokat Valisi olarak 1984-1989 yılları arasında görev yapan merhum Recep Yazıcıoğlu tarafından Almus Barajı yanına yaptırılan 7 yataklı , 2 katlı sosyal tesisi gezdi . Orman İşletme Müdürlüğü ' ne tahsis edilen ve yaklaşık 4 yıldır boş durumda olması nedeniyle hasar gören binada incelemelerde bulunan Müsteşar Yılmaz ' a bilgilendirme yapıldı . Devir problemi olan bina ve çevresindeki alanın kır mesire yeri ve gazinosu olarak işletilmesi için girişimler olduğu bildirildi . Yapılan kısa süreli incelemenin
ardından heyet Pazar ilçesinde Mahberi Hatun Kervansarayı ' nı gezerek Ballıca Mağarası ' na geçti . Dünyaca ünlü Ballıca Mağarası ' na ikinci kez gezen Müsteşar Yılmaz , yerin 7 kat altındaki mağarayı hızlı bir şekilde gezdi . İl Çevre Orman Müdürü İhsan İkinci ' nin eşlik ettiği gezi sonrasında Müsteşar Yılmaz , beraberindeki heyetle Zile ilçesine hareket etti .