Kılaçdaroğlu'na Siirt'te vatandaş ilgisi: Baykal'dan sonra seni seviyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çukurcalılar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Sınır köylerinde köylülerle sohbet

  Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çukurcalılar arasında ilginç diyaloglar yaşandı . Sınır köylerinde köylülerle sohbet eden Kılıçdaroğlu , bir vatandaşın " Deniz Baykal ' dan sonra seni seviyoruz . " iltifatına mazhar oldu .

Genelkurmay Başkanlığı , CHP Lideri Kılıçdaroğlu ' na güvenlik gerekçesiyle çatışmaların yaşandığı Gediktepe siperleri yerine daha güvenli olan Çukurca sınırındaki karakolları gezdirdi . CHP Genel Merkezi tarafından dağıtılan görüntülere göre Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile birlikte sınıra giden Kılıçdaroğlu , burada askeri yetkililerden bilgi aldı , nöbet tutan Mehmetçiklerle sohbet etti , karavana yedi . Kılıçdaoğlu daha sonra sınır köylerini ziyaret etti .

Siirt ' in Pervari ilçesi Doğanlar köyüne giden Kılıçdaroğlu , burada bazı vatandaşlarla sohbet etti . Bazı köylüler , kendisine sitem ederken bazıları çeşitli taleplerde bulundu . Bir vatandaş , " Sizin konuşmalarınızı dikkatle takip ediyorum neden şehit yakınlarının yaşadığı sorunları gündeme getirmiyorsunuz . Bunu gündeme getirirseniz kimsenin itirazı olmaz . Neden gündeme getirmiyorsunuz? " diye sitem etti . Bunun üzerine Kılıçdaroğlu , " Sizin bu taleplerinizi kanun teklifi olarak Meclis ' e sunacağım . " karşılığını verdi . Bu esnada kadro talebinde bulunan bir vatandaş Kılıçdaroğlu ' na , " Sizi çok seviyoruz , bütün herkesle birlikte " dedi . Bu sırada araya giren bir başka vatandaş " Evet , Sayın Başkanım . Deniz Baykal ' dan sonra en çok seni seviyoruz . " iltifatı karşısında Kılıçdaroğlu şaşkınlığını gizleyemedi .

Kılıçdaroğlu , bir süre önce hayatını kaybeden korucu şehitler için de dua etti . Kılıçdaroğlu , " Ama sonuçta başsağlığı dilemenin ötesinde yapacağımız fazla bir şey yok . O ailelere , onların çocukları varsa geride kalanlara , annelerine babalarına başsağlığı dileklerimizi yineliyoruz . Onlara Allah rahmet eylesin diyoruz . Eğer izin verirseniz , onlar için bir de Fatiha okuyalım . " diyerek , köylülere hep birlikte Fatiha okuttu .

SÜRÇÜLİSAN ETTİ , " ACILAR VERDİNİZ " DEDİ

Bu arada , daha önce gitmeyi planladığı Gediktepe için Getikpaşa diyen CHP Genel Başkanı , bu kez de dil sürçmesi yaşadı . Kılıçdaroğlu , şehit veren köylülerin acısını paylaştığını ifade ederken , " acılar çektiniz " ifadesi yerine " acılar verdiniz " diye hitap etti . Kılıçdaroğlu , " Siz şehit verdiniz , acılar verdiniz . Ateş düştüğü yeri yakar . Acınızı biliyoruz . Acınızı yürekten paylaşıyoruz . " ifadelerini kullandı .