Isparta'da 600 yataklı sağlık kompleksi yatırımında gözler belediyenin kararında

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, Isparta'da 600 yataklı 'sağlık kompleksi' arazisine belediyenin gerekli desteği vereceğine inandığını söyled

  AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek , Isparta ' da 600 yataklı ' sağlık kompleksi ' arazisine belediyenin gerekli desteği vereceğine inandığını söyledi . Milletvekili Dilek , aksini düşünmek istemediğini , Isparta ' nın bu yatırımdan yoksun bırakılmasının vebalini hiç kimsenin ödeyemeyeceğini kaydetti .

Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulu ' nun zarar ettiği gerekçesiyle 2 yıl önce faaliyetlerine son verdiği Sümer Halı Fabrikası ' nın 120 dönümlük arazisi sağlık kompleksi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı ' na devredildi . Bakanlık , tescil işlemleri tamamlanmasının ardından bölgenin sağlık alanı olarak imarda değişiklik yapılması amacıyla dosyayı belediyeye gönderdi . MHP ' li meclis üyelerinin de yeşil ışık yaktığı proje konusunda belediye şimdiye kadar bir adım atmadı .

Isparta Milletvekili Sait Dilek , yapımı için uğraş verdikleri 600 yataklı sağlık kompleksiyle ilgili belediyenin direnç göstermeyerek olumlu bir adım atacağına inandığını belirtti . Dilek , sağlık hizmetlerinin tek çatı altında toplanarak daha modern bir sağlık hizmetinin verileceği 100 milyon liralık projenin siyasi malzeme yapılması durumunda Ispartalıların ciddi bir yatırımdan ve sağlık imkanlarından yoksun bırakılmış olacağını kaydetti .

Sağlık kompleksinin Isparta kamuoyunda bir süredir tartışıldığını ifade eden Dilek , " Mevcut hastanelerimiz fiziki açıdan yetersiz . Ispartalıya yakışmıyor . Artık , 2 kişilik özel odalı , modern , acil servisi bölgeye hitabeden bir hastaneye ihtiyacımız var . Sümer Halı arazisiyle ilgili yaptığımız çalışmaları son aşamaya getirdik . Önünde hiç bir engel bulunmuyor . Belediyenin gerekli düzenlemeleri yapmasının ardından hastanenin nasıl yapılacağı konusunda somut adımlar atılacak . " dedi . Dilek , topun artık yerel yönetimde olduğunu bu konuda adım atılmasını istediklerini kaydetti .

Sait Dilek , belediyenin Sümer Halı arazisinin dışında alternatif bir arazi göstermediğini kaydederek " Biz hastaneyi şehrin göbeğine yapamayız . Çevre yollarına yakın , herkesin ulaşabileceği bir nokta olsun istiyoruz . Bu aşamadan sonra belediyenin farklı bir düşüncesi olacağını sanmıyorum . İnsanların sağlığının maliyet hesabı olamaz . Bir an önce hastane tamamlanmalı , insanlar daha çağdaş bir sağlık hizmeti almalı . " diye konuştu .

AYLIK 500 BİN DOLARLIK TASARRUF SAĞLANACAK

Isparta Sağlık İl Müdürü Dr . Süleyman Önal da , Sümer Halı arazisinin imarda sağlık alanına dönüştürülmesi için belediyeye başvurduklarını söyledi . Isparta ' da hastanelerin birleştirilmesiyle aylık 500 bin dolarlık tasarruf sağlanacağını ifade eden Önal , " Bölge hastanesinin yapılmasıyla maliyetler ciddi anlamda azalacaktır . Ayrı noktalarda sağlık hizmeti vermenin aylık maliyeti 500 bin dolar . Yıllık maliyeti ise 5 milyon doları buluyor . Sağlık kompleksinin yapılmasıyla 4 laboratuvar yerine tek laboratuvar olacak . Her yerde ambulans olmayacak . Ameliyathaneler , alınan cihazlar da işin içine dahil edildiği zaman milyarlık tasarruf sağlanacak . " şeklinde konuştu .

Önal , Isparta ' nın gelecek 40 yılın sağlık problemlerini çözme adına fiziki altyapı sağlayacak önemli bir fırsat yakaladığını belirtti . Kompleksin özellikle sağlık turizmine temel oluşturacak bir tesis niteliği taşıdığının açıkça ortada olduğunu ifade eden Önal sözlerini şöyle sürdü : " Hem bölgeye hem de yurt dışına hitap edecek bu projenin hayata geçirilmesi gerekiyor . Isparta ' nın bir sağlık şehri olması konusunda genel bir kamuoyu kanaati var . Bu ideal için böyle bir sağlık kompleksi önemli bir fırsat . Bunun kaçırılmaması gerekiyor . "

Önal , projenin Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım programına alındığını , proje bedelinin 95 milyon lira olduğu bilgisini de verdi .