Milletvekili Aydın'dan Tapu Ve Kadastro Müdürlüklerine Ziyaret

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç

Milletvekili Aydın'dan Tapu Ve Kadastro Müdürlüklerine Ziyaret
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane'deki kamu kurumlarında vatandaşa güler yüzlü, pozitif yaklaşımla, iyi kalitede ev sahipliği yapılarak hizmet edilmesi gerektiğini söyledi.
Aydın, köyünden kalkıp 2 minibüs ile birazda yürüyerek gelen terli ve yorgun vatandaşa, güzel, güler yüzlü bir ev sahipliği içerisinde sorununu çözerek hizmet edilmesini ana prensip olarak gördüklerini belirterek, kamu kurumlarında çalışan personelin bu konuya dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, beraberindeki heyetle birlikte Tapu Kadastro Müdürü Yunus Şişman ve Tapu-Sicil Müdürü Aziz Bölükbaş'ı ziyaret ederek bazı açıklamalar yaptı. Milletvekili Aydın, açıklamasında, birkaç ay önce tapu ve kadastro müdürlüklerinin yaklaşık 300 bin TL harcanarak mefruşat ve teknolojik altyapılarının yenilenmesinin ardından "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Aydın, "İlimizin yıllardır ihmal edilen kadastro haritası yüzde 98,13 oranında tamamlandı. Bu da son 3-4 yıl içerisinde gerçekleştirildi. Bu ilde daha önce 1980'li yıllarda orman kadastrosu geçip kendi alanlarını alıp geri kamunun dışındaki vatandaşa ait kısımları bırakmıştı. O da yıllarca kadastro geçmeyince özellikle köylerde hem turizm açısından yapılaşmaya hem köylünün yapılaşmasına hem de diğer yapılacak köye ait hizmetlerde bir sorun oluşturuyordu kadastro olmaması. Son zamanlarda özellikle Faruk Özak bakana bağlı olduğu dönemde başlatılan hamle şimdi de devam ediyor. Yaklaşık 1 yıldır 94'ün üzerinde kadastrosu tamamlanmıştı. 321 köyümüzün 315'i tamamlanmış, 6 tanesi de askıda. Bundan sonra hem ailelerin kendi içlerindeki kadastral durumları rahatlayarak hem miras hem diğer işler hem de ilimize dışarıdan yani Gümüşhaneli olup diğer şehirlerde yaşayan insanların köyüne veya ilçesine döndüğü zamanki yerleşim planlarında bir kolaylık sağlandı. Diğer taraftan teknolojik altyapıda da büyük değişiklik oldu" dedi.
Gümüşhane genelinde yıllardır süregelen ve çok büyük sorun olan komşu illerle olan "yayla" sorunlarının da önemli bir oranda sona ereceğini belirten Aydın, şunları söyledi:
"Gümüşhane nüfus idaresinin sınırları içerisindeki tüm yaylaların Gümüşhane kadastrosuna kayıtlı ve dahil edilmiş olması da ciddi bir oranda problemlerin bundan sonra sona ermesi anlamına geliyor. Toprak ve kadastrosu Gümüşhane'nin kullanım hakkı başka illerdeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının olabilir. Onlar da iyi ilişkiler içerisinde kullanır."
Tapu ve Kadastro müdürlüklerindeki bu yenilenmenin yanında personelin vatandaşla direk temastaki pozitif yenilenmesini de sağlanmasını arzu ettiklerini ifade eden Aydın, "Özellikle kamu kuruluşuna gelen vatandaşımızın insan özneli bir siyaset ve hükümet prensibinin kamu kurumlarının hepsinde olmasını arzu ediyoruz. İnsanı yaşatalım ki devlet yaşasın mantığı ile müdür arkadaşlarımızla paylaştığımız konu bu. Personellerinin de bu mantığa dönüşerek insan olmasa devletin bir soyut kavram olduğunun altını çizmek istiyoruz burada. Köyünden kalkıp 2 minibüs ile birazda yürüyerek buraya gelmiş terli ve yorgun vatandaşa, güzel, güler yüzlü bir ev sahipliği içerisinde sorununu çözerek hizmet edilmesini ana prensip olarak görüyoruz. Arkadaşlarımızın da böyle davrandığını düşünüyor ve endişe taşımıyoruz" diye konuştu.