Kars'ta İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kars İli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2010 yılı 3. olağan toplantısı Kars Valisi Ahmet Kara başkanlığı'nda yapıldı.

Kars'ta İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı
Toplantıya; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu asil üyelerinden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, İşkur İl Müdürü Yılmaz Akar, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyon Temsilcisi Fuat Tatar, Türkiye Sakatlar Federasyonu Temsilcisi Sıdıka Ertaş, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Nişancı, Türkiye İşçi Sendikaları Temsilcisi Necati Boz, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi Gündüz Ejder, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday ile Vali Kara'nın katılmasını uygun gördüğü 3 Kamu Görevlisi yöneticileri katıldı.
Toplantı Başkanı Vali Ahmet Kara, yılda 4 defa yapılması zorunlu olan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2010 yılındaki üçüncü toplantısını yapmak bir araya geldiklerini söyledi.
Toplantıya katılan Türkiye İş Kurumu Kars İl Müdürü Yılmaz Akar, 2010 yılının Ocak ve Nisan 2010 aylarında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nca alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen İşgücü Yetiştirme Kursları ve Toplum Yararına Çalışma Programları ile diğer Kurum Faaliyetleri ve Yürütme Kurulunca tanzim edilen ara değerlendirme raporu ile ilgili bilgiler verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince İl ve İlçelerde bulunan Mesleki Eğitim Merkez Müdürlükleri, Halk Eğitim Müdürlükleri ve Endüstri Meslek Liseleri ile ortaklaşa düzenlenen İşgücü Yetiştirme Kursları ile ilgili olarak çeşitli mesleklerde 20 işgücü yetiştirme kursu açıldı.
Bu kurslara 142 erkek,167 bayan olmak üzere toplam 316 kursiyer katıldı. Açılan kurslardan 12'si sona erdi. 8 kurs halen devam ediyor. Kurslara katılan 316 kursiyerden 184'ü mezun oldu.