İskenderun Anafen başarısını bir kez daha tescilledi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde her geçen yıl başarı çıtasını biraz daha yükseklere taşıyan Anafen Dershanesi bu yıl da başarılarına yenilerini ekledi.&

Hatay'ın İskenderun ilçesinde her geçen yıl başarı çıtasını biraz daha yükseklere taşıyan Anafen Dershanesi bu yıl da başarılarına yenilerini ekledi.

8 Temmuz'da açıklanan sınav sonuçlarına göre 8. sınıf öğrencisi Ömer Mert Ünal almış olduğu 493.152 yerleştirme puanıyla İskenderun birincisi oldu. Ayrıca İskenderun'da dereceye giren ilk 10 öğrenciden 5'i de yine Anafen öğrencilerinden oluştu.

Bireysel başarıda olduğu gibi kitlesel başarıda da Anafen dershanesinin her zamanki gibi ilk sırada yer aldığını belirten İskenderun Anafen Dershanesi Müdürü Özer Taşar, "Sınava giren 8.sınıf öğrencilerimizin yüzde 100'ü SBS'de başarılı olarak tercih yapma hakkını kazanmışlardır." dedi.

Dershanenin Fen ve Anadolu liselerine yerleştirmede de yüzde 73'lük bir başarı elde ettiğini belirten Taşar, "Yerleştirmede başarılı olan öğrencilerimiz, İskenderun Anafen 29 Fen Lisesi, 44 Anadolu Öğretmen Lisesi, 161 Anadolu Lisesi, 2 Sosyal Bilimler Lisesi ve 93 Sağlık Meslek ve diğer Anadolu Meslek Liseleri olmak üzere 329 öğrencisini bir üst kuruma yerleştirmeyi başarmıştır." diye konuştu.