İnegöl olaylarında 11 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, dün İnegöl'deydi. Pazar gecesi olaylar çıkan ilçede inceleme yapan Atalay, ardın...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, dün İnegöl'deydi. Pazar gecesi olaylar çıkan ilçede inceleme yapan Atalay, ardından basın toplantısı düzenledi. Atalay, şöyle dedi: "Bu olay özü, başlangıcı itibarıyla Türkiye'nin her tarafında olabilecek türde bir asayiş olayıdır. Daha önce yapılan bir alışveriş, özellikle de bir halk otobüsü şoförlüğü yapan vatandaş ile Orhaniye Mahallesi sakinleri arasında yol verip vermeme, korna çalma vs. gibi konularda çıkmış bir kavga meselesidir. Başlangıçta hiçbir siyasi yönü yok. Kavgaya karışanların da aşırı alkollü olduğu, bilinçsizce hareket ettikleri yine daha önce de açıklanmıştı." Atalay, aynı gece bir konserden çıkan vatandaşların "PKK insanlarımızı öldürdü" söylentisiyle galeyana geldiğini belirtti. Olayda siyasi veya ideolojik bir müdahale olmadığını belirten Atalay, 2 amigonun da toplanan kalabalığı yönettiğinin tespit edildiğini söyledi. Bakan Atalay, şöyle devam etti: "Bunun oluşması tamamen spontanedir. Önceden planlanmış bir olay değildir. Bu, ilk önemli tespitlerimizden birisidir. Hiçbir siyasi ve ideolojik bir yönlendirme veya oluşmasında ilk başta etkileme söz konusu değildir. Tamamen ticari çıkar gruplarının karşı karşıya gelmesiyle başlayan bir olay olarak değerlendiriyoruz. Ve doğrusu bir sebebi de cehalettir. Bir kısım kışkırtıcıların halkı tahrik edici söz ve hareketleri konusunda açık ve net beyanlar vardır. Maalesef şunu da açıkça söyleyeyim, bunları açık konuşmak lazım. İnegöl'de sporla ilgili amigolar grubunun burada önemli rolü olmuştur." Öte yandan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Dörtyol'da işyerleri zarar gören esnaf ve BDP İlçe Başkanı Halil Baybaris ile görüştü.

SAVCI: TUTUKLANSIN
Öte yandan, İnegöl'de yakalanan 53 kişi adliyeye çıkarıldı. Olayları tahrik ettiği öne sürülen İnegölspor Taraftlarlar Derneği Başkanı Rıdvan B. ile tribün lideri Tevfik D. savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise 2 amigoyu serbest bırakırken 11 kişiyi tutuklayarak cezaevine gönderdi.

ESNAF ZİYARETİ İçişleri
Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte olayların çıktığı Bursa'nın İnegöl ilçesini ziyaret etti. Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ettikten sonra belediyede basın toplantısı düzenleyen Bakan Atalay, sokakta vatandaşlarla da sohbet etti, 'geçmiş olsun' dedi.

Kor. Bek için 'Hukuk olayıdır' dedi
BEŞİR Atalay, şehit 4 polis için Adana'da düzenlenen törende hakkında yakalama kararı bulunan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'le yan yana çekilen fotoğrafları için şöyle konuştu: "Konu bir hukuk olayıdır. Yargının bir kararı vardır. Sivil grupla ilgili yargı, İstanbul Emniyeti'nden talepte bulunur, muvazzaflarla ilgili konu ise Merkez Komutanlığı'nın görevidir. Basında da o yan yana görüntüler vererek, 'İçişleri Bakanı, bunları hem yakalamaktan sorumlu hem de beraberler' gibi bir şey verilmek isteniyor."



Sabah