Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Bahçeli'ye Referandum Eleştirisi

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin referanduma "hayır" diyerek terör ve işsizliği milletin gündeminden indirmeye yardım ettiğini savundu

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin referanduma "hayır" diyerek terör ve işsizliği milletin gündeminden indirmeye yardım ettiğini savundu.
Yazılı bir açıklama yapan Ahmet Reyiz Yılmaz, BDP ile ortak resim vererek milliyetçileri aşağıladığını öne sürdüğü Bahçeli'yi sert bir dille uyardı. "Milliyetçileri BDP ile aynı kareye oturtmaya gücünüz yetmez" diyen Yılmaz, "Siz bu tabloyu bilmeyerek yapacak kadar akıl tutulması yaşayacak birisi değilsiniz. Bu kadar hata bilmeden değil ancak bilerek ve sistematik yapılabilir. BDP ile aynı karede 'hayır' demek ters yoldan Erdoğan'a destektir. BDP ile sizi hangi ortak nokta bir araya getirebiliyor.
Erdoğan referandum kaldıracını kurdu ve 'evet' diyerek bir tarafına oturdu. Kaldıraçta yükselmesi için boş olan diğer tarafa birilerinin oturması lazımdı. Buraya da ne yazık ki BDP ve MHP beraberce oturtuldu. BDP ve CHP anlaşılabilir fakat MHP ve BDP nasıl bir görüntüdür bunu milliyetçi tabanımız hızlı bir şekilde değerlendirecektir" ifadelerini kullandı.
"MHP yasa değişikliğine Meclis'te 'evet' deseydi şimdi terör ve işsizliği konuşuyor olacaktık" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bu ülkede 'ben milliyetçiyim' diyeceksiniz sonra da PKK teröristlerinin Ankara temsilcileri ile beraber milletin karşısına Anayasa değişikliğine 'hayır' diye çıkacaksınız. Bu nasıl bir iki yüzlülük ve riyakarlıktır. Biz MMP olarak gerçek ve özü sözü bir iman ehli olan milliyetçi tabanımızın aynı fikirde olmadığını çok iyi bilmekteyiz."