Adana'da yüzme kurslarının ikinci dönemi sona erdi

Adana'daki her çocuğa yüzme öğretme amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yüzme kurslarının ikinci döneminde de 5 bin çocuk daha yüzme

Adana'daki her çocuğa yüzme öğretme amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yüzme kurslarının ikinci döneminde de 5 bin çocuk daha yüzme öğrendi. Üçüncü dönem kursları ise 2 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 12 Temmuz'da başlayan yüzme kurslarının ikinci döneminin sona erdiğini bildirdi. İlk iki dönemde toplam 10 bin çocuğun yüzme öğrendiğini kaydeden Aldırmaz, bu yaz döneminde yüzme öğrenecek çocuk sayısının 20 bini bulmasını beklediklerini söyledi. Aldırmaz, 2 Ağustos günü başlayacak üçüncü dönem kurslarının 19 Ağustos günü tamamlanacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme kursları sayesinde Adana'daki boğulma olaylarının yok denecek kadar azaldığını vurgulayan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Belediyemizin organize ettiği yüzme kurslarından önce, Adana'da her yaz dönemi 100'e yakın boğulma olayı meydana gelirdi. Yüzme kurslarının başlamasıyla bu sayı yok denecek kadar azaldı." dedi.

İki dönemdir uygulanan engellilere özel yüzme kursuna bu yaz 1278 engelli yurttaşın başvuru yaptığını hatırlatan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Yüreğir'deki Adana Demirspor Tesisleri yanındaki engelliler için yaptırdığımız özel havuzda, bugüne kadar 2 bin engelli yurttaşımız yüzme öğrendi. Bu Türkiye'de bir ilktir." şeklinde konuştu.