Kendi imkânları ile Mardin'e 5 okul, iki cami, bir külliye yaptırdı

Mardin Kalaba Belde Belediye Başkanı iş adamı Şakir Nuhoğlu, kendini eğitime adadı. 7 yıl içinde Mardin'de 5 okul, iki cami ve bir külliye yaptıran iş

Mardin Kalaba Belde Belediye Başkanı iş adamı Şakir Nuhoğlu, kendini eğitime adadı. 7 yıl içinde Mardin'de 5 okul, iki cami ve bir külliye yaptıran iş adamı Nuhoğlu, şimdi de kız meslek lisesi yaptırmak için harekete geçti.

Şakir Nuhoğlu, Yenişehir semtinde kendi adına yaptırdığı 24 derslikli Şakir Nuhoğlu İlköğretim Okulu devir teslimi için Mardin Valisi Hasan Duruer ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk ile protokol imzaladı.

İmza töreninden sonra okulu gezen Mardin Valisi Hasan Duruer, hayırsever iş adamı ve Kabala Belde Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu'nun eğitim ve öğretime büyük katkı sağladığını belirtti. Duruer, Nuhoğlu'nun, bugüne kadar Mardin'de 5 okul, iki cami ve bir külliye yaptırdığını söyledi.

Ayrıca, Şakir Nuhoğlu'nun, Mardin'de kız meslek lisesi yaptırmak için kendilerine verdiği sözü yerine getirdiğini ifade eden Duruer, "Yenişehir semtinde 24 derslikli kız meslek lisesi inşaatına başlıyor. Mardin'de son yıllarda hayırsever iş adamlarımız eğitim alanında önemli yatırımlar yapmaya başladı. Bunların ilk örneği, Şakir Nuhoğlu'nun 7 yıl içinde 6 okul, iki cami ve bir külliye yaptırması oldu. Tamamen kendi imkânları ile bunları yaptı. Bütün hayırsever iş adamlarımızın Mardin'in eğitim düzeyini yükseltmek ve cehaleti yok etmek için Mardin'e okul yaptırmalarını bekliyoruz." dedi.

KENDİSİ OKUMADI AMA EĞİTİM İÇİN SERVET HARCIYOR

Eğitim için gerekirse bütün servetini gözünü kırpmadan harcayabileceğini belirten Kabala Belediye Başkanı ve iş adamı Şakir Nuhoğlu da Mardin'in eğitim düzeyini yükseltmek ve cehalete karşı bu tür okullara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Nuhoğlu, "Geçmişte okul okumadım. Okumadığım için çok pişman oldum. Bunun acısını okul yaptırarak gidermeye çalışıyorum. Şu ana kadar Mardin olmak üzere, Kabala beldesinde toplam 5 okul, iki cami ve bir külliye yaptırdım. Şimdi de Mardin'in ihtiyacı olan 24 derslikli kız meslek lisesi yaptırmak için harekete geçtim. Önümüzdeki günlerde kız meslek lisesi inşaatının temelini atacağız. Benim bir hedefim var. Bu hedefleri gerçekleştirmeyi amaçlıyorum. Bunun için de gerekirse bütün servetimi eğitim ve öğretime harcamaya hazırım. Yeter ki bölgemizde cehalet kalksın, çocuklarımız okusun, bu ülkeye hayırlı bir evlat olarak yetişsinler." şeklinde konuştu.