Hakkari'de Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Hazırlıklar

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin daha iyi bir ortamda öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla okulların onarımdan geçireceği, bu yıl yapımlarına başlanan okul ve öğretmen lojmanlarının biran önce tamamlanması için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin daha iyi bir ortamda öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla okulların onarımdan geçireceği, bu yıl yapımlarına başlanan okul ve öğretmen lojmanlarının biran önce tamamlanması için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.
İl merkezinde 19 ilköğretim okulu,12 yatılı ilköğretim bölge okulu ve 12 liseyi onarımdan geçireceklerini belirten yetkililer, ilçedeki ilk ve ortaöğretim okulları ile diğer kurumların da onarımdan geçirilmesi için mevcut ödeneklerinin hesaplarına aktarılacağını ifade ettiler. İl merkezindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu ek binasının onarılacağını belirten yetkililer, "Ayrıca Bağlar İlköğretim Okulu'nun istinat duvarı ve çevre düzenlemesi yapılacak. 68 köy ilköğretim okulunun fiziki altyapı iyileştirmesini yapacağız. Bu kapsamında 19 ilköğretim okulunun boya, badana ve diğer onarımlarının yapılması için gerekli işlemler başlatılmış olup Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'nca tahsis edilen ödenekler doğrultusunda il merkezinde bulunan 12 yatılı ilköğretim bölge okulu büyük bir onarımdan geçirilerek eğitim öğretime hazır hale getirilecek. 12 ortaöğretim kurulu (lise) ve diğer kurumlarımızın mevcut ödenekleri de hesaplarına aktarılarak onarım işlemlerini biran önce bitirmeleri yönünde işlemler başlatılmıştır. Bu okullarımızın yanı sıra tüm okullarımızı 2010-2011 öğretim yılına hazır hale getirmek için genel küçük bir bakım ve onarımdan geçireceğiz" şeklinde konuştular.
YAPIMINA BAŞLANAN BİNALARI TAMAMLANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bu arada, bu yıl yapımlarına başlanan okul ve öğretmen lojmanlarının biran önce tamamlanması için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi. Yetkililer, 2010 yılı yatırım programında yer alan 6 okul ve 3 öğretmen lojmanı yapımına başlanıldığını belirttiler. İl merkezinde Keklikpınar Mahallesi'ne 8 derslikli ilköğretim okulu, Biçer Mahallesi'ne 4 derslikli anaokulu, Kıran Mahallesi'ne 24 derslikli kız meslek lisesi ve pansiyonu ile Durankaya beldesine 2 derslikli ilköğretim okulu yapılacağını belirten yetkililer, "Şemdinli ilçesinde Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na 10 daireli öğretmen lojmanı, Derecik beldesi Gelişen köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu, Çukurca ilçesinde Çığlı köyüne 6 daireli öğretmen lojmanı ve Yüksekova ilçesine de 4 derslikli anaokulu yapılacaktır. Bu okul ve öğretmen lojmanlarının yapım çalışmalarına başlanılmış olup en kısa zamanda tamamlanması beklenilmektedir. Ayrıca 2009 yılında yapımlarına başlanan 8 ilköğretim okulu, 10 daireli öğretmen lojmanı, 4 ortaöğretim kurumunun biran önce tamamlanması için çalışmalar itina ile sürdürülmektedir" dediler.