Dörtyol'da Selahattin Demirtaş Önlemi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı teröristlerin dört polis memurunu şehit etmesinin ardından büyük gerilime sahne olan Hatay'ın Dörtyol ilçesine yarın geleceği belirtildi

Dörtyol'da Selahattin Demirtaş Önlemi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı teröristlerin dört polis memurunu şehit etmesinin ardından büyük gerilime sahne olan Hatay'ın Dörtyol ilçesine yarın geleceği belirtildi. Demirtaş'ın yapacağı ziyaret öncesi güvenlik güçleri bölgede olağanüstü güvenlik önlemi aldı.
Dörtyol ilçesinin Hatay ve Adana tarafından giriş çıkışlarını uzun namlulu silahlarla tutan güvenlik güçleri, gelen araçları didik didik aradı. Otoban girişinde yapılan aramada araçlarda çok sayıda bıçak, cop, sopa, beyzbol sopası gibi malzemeler ele geçirildi.
Bu arada dört polis memurunun şehit olduğu ilçede yaşanan olayların ardından bütün evler ve işyerleri Türk bayrakları ile donatıldı. Dörtyol'da hemen her eve Türk bayrakları asılması dikkat çekti. Bütün cadde ve dükkanlar asılan bayraklarla kırmızı beyaz bir görüntüye büründü.
İlçede yaşanan olaylar ve Demirtaş'ın programı hakkında konuşan, camları kırılan, tezgahları dağıtılan doğu kökenli bir vatandaş, "PKK'nın yaptığını neden biz Türk halkına mal ediyorlar. Biz Dörtyol'da uzun yıllardır barış içinde yaşıyoruz. Yetkililerin bu konuda üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Yaşanan olayların son bulmasını istiyoruz, gerginlik istemiyoruz" dedi.
(AS-AK-HO-Y)