Taş atan çocuklar tahliye oluyor

Kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 9 çocuk tahliye edildi. Mardin ve Adana'da hükümlü çocuklar ailelerine kavuşmanın mutl...



Kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 9 çocuk tahliye edildi. Mardin ve Adana'da hükümlü çocuklar ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 'Taş atan çocuklar'ın simgesi haline gelen 16 yaşındaki Berivan'ın tahliyesi ise dosyası Yargıtay'a takıldığı için gecikmeli gerçekleşecek.

Kamuoyunda "taş atan çocuklar'' olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesiyle Mardin ve Adana'da yaşları 15 ile 18 arasındaki hükümlü 9 çocuk tahliye edildi. 6008 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ilk tahliye Midyat Cezaevi'nde gerçekleştirildi. Midyat Cezaevi Savcılığı, haklarında 4 yıl 2 ay ila 4 yıl 8 ay hapis cezası verilen, cezaları Yargıtay'ca onaylanan 15 ile 18 yaş arasındaki 5 çocukla ilgili dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Dosyayı inceleyen Diyarbakır Nöbetçi Mahkemesi, H.K., E.E., F.K., İ.İ. ve H.U. hakkındaki hükmün infazının durdurulmasına karar vererek, 5 çocuğu tahliye etti. İkinci tahliye sevinci de Adana'nın Pozantı ve Ceyhan ilçelerinde yaşandı. Pozantı Çocuk Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu kalan Seyfettin E. (14), Rıdvan B. (15), Selman B. (15) ve Azat Y. (16) Şakirpaşa Mahallesi'nde oturan aileleri ile buluşarak hasret giderdi.
Berivan'ın tahliyesi Yargıtay'a takıldı
'Taş atan çocuklar'ın simgesi haline gelen 16 yaşındaki Berivan'ın tahliyesi Yargıtay'a takıldı. Abdullah Öcalan için Batman'da yapılan gösterilere katıldığı ve polise taş attığı gerekçesiyle tutuklanarak 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Berivan, dosyası Yargıtay'da olduğu için özgürlüğüne biraz gecikmeli kavuşacak. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı Yargıtay'dan istedi. Cezaevinde 10 aydan bu yana tutuklu bulunan Berivan'nın dava dosyasının Yargıtay'dan gelmemesi üzerine tahliye işleminin gecikeceği öğrenildi.


Zaman