Sarıkamış Toprak Otel beş yıllığına kiraya verildi

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bulunan 5 yıldızlı 350 yataklı Toprak Otel'in beş yıllığına CE-MAR AŞ'ye kiraya verildiği öğrenildi. İşadamı Ha

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bulunan 5 yıldızlı 350 yataklı Toprak Otel'in beş yıllığına CE-MAR AŞ'ye kiraya verildiği öğrenildi. İşadamı Halis Toprak tarafından yaptırılan, daha sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan otel, 5 yıllığına CE-MAR AŞ'ye kiraya verildi.

Otelde devir teslim işlemlerinin tamamlandığını söyleyen ve otelin genel müdürlüğüne atanan Tuncay Marlalı, Toprak Otel'in bölge turizminin gelişimi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Burası yalnızca bir otel değil, bölgenin sosyal ve ticari sinerjisine çok büyük katkısı olan bir yerdir. Burası bölgenin sıçrama tahtasıdır. Keşke böyle birkaç tane daha otel olabilse." dedi.

Marlalı, daha önceden Halis Toprak'ın döneminde de genel müdür olarak görev yaptığını, bölgenin sıkıntılarını ve turizm açısından acilen yapılması gereken şeyleri çok iyi tespit ettiklerini söyledi. Şu anda otelin faal olduğunu bir taraftan da fiziksel olarak tadilat işlerine başladıklarını ifade eden Marlalı, şunları söyledi: "Oteli devir alır almaz tur operatörleriyle görüşmelerimiz oldu. Öncelikle kültür turlarıyla başladık. Önümüzdeki kış sezonu için herhangi bir sorun yok. Buranın kış potansiyeli bellidir. Biz bunun üzerine ne koyabiliriz onla uğraşıyoruz. Rusya, Ukrayna ve İran pazarlarından turist getirmeyi hedefliyoruz, görüşmelerimiz şu aşamada devam ediyor."

Toprak Otel'i kiralayan CE-MAR AŞ'nin sahibi Cemil Mar'ın Sarıkamışlı işadamı olduğu, kendisine ait ayrıca kayak merkezinde 120 yataklı 5 yıldızlı bir otel inşaatının da devam ettiği öğrenildi.