Putin arkeolojik inceleme yaptı, kilise denetledi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Novgorod ziyareti sırasında kiliseleri gezdi ve mum yaktı. Putin'in arkeologlarla birlikte arkeolojik çalışmalara katı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Novgorod ziyareti sırasında kiliseleri gezdi ve mum yaktı. Putin'in arkeologlarla birlikte arkeolojik çalışmalara katılması ve tarihi eserleri incelemesi dikkat çekti.

Putin, Novgorod şehri gezisi esnasında yerel Kremlin'i ziyaret etti. Arkeologlar, tarihi mirasın restore ihtiyacı duyduğunu bunun için en az 5 milyon ruble (170 bin dolar) gerektiğini belirtiyor. Yerel makamlar ile görüşmeler gerçekleştiren Putin, çalışmaların yapılması ve bir müzenin kurulması için kredi bulmaya çalışacağını kaydetti.

Sofiya Kilisesi'ni de ziyaret eden Rus Başbakan, sadece önemli ziyaretçilerin girdiği Gümüş Kapı'dan içeri girdi. Magdeburg adlı kapılar, İsveç'ten 12 yüzyılda ganimet olarak getirilmişti. Bu kapılar sadece özel merasimler esnasında önemli şahıslara açılıyor. Burada kutsal resimleri inceleyen Putin, Ortodoks Hristiyanların dua geleneklerine uygun şekilde mum yaktı.