Meandros'un Geleneksek Düğün Kültürü Yaşatılıyor

III

Meandros'un Geleneksek Düğün Kültürü Yaşatılıyor
III. Meandros Festivali kapsamında 24 Temmuz Cumartesi günü Karacahayıt Köyü'nde gerçekleştirilen geleneksel köy düğünü, tüm gelenekleri ve köylülerin misafirperverliği ile muhteşem bir şölene dönüştü.
Meandros Festivali'nin bu yıl ilk kez programına alınan Karacahayıt Köyü'nde geleneksel bir köy düğünü gerçekleştirildi. Aylar öncesinde festival programı hazırlanırken geleneksel düğünleri ile ünlü Karacahayıt Köyü'nde festival tarihlerinde evlenecek bir çift arayışına girildi. Sonunda Muhtar Ahmet Ateş'ten Yılmaz ve Kum ailelerinin çocukları Ayhan ve Kübra 24 Temmuz'da evleneceklerinin haberi geldi. Festival programına alınan Karacahayıt köy düğünü festivalin en başından beri en çok ilgi çeken ve merak edilen etkinliklerindendi.
Sonunda beklenen tarih geldi çattı ve Söke'den, Didim'den, Kuşadası'ndan yüzlerce festival katılımcısı 24 Temmuz'da Karacahayıt Köyü'ne akın etti. Düğün hazırlıkları 23 Temmuz Cuma gününden başladı. Kadınlar ve gençler Cuma gününden itibaren bölgemizin geleneksel düğün yemeklerini hazırlamaya başladılar. Düğünün bir de sürpriz konukları vardı. Meandros Festivali kapsamında bölgemize gelerek çekim yapmaları için 2 ay öncesinden görüşmelere başlanan belgesel kanalı İZ TV'nin sevilen programı "Wilco'nun Karavanı" da düğünü kayıt altına almak için Karacahayıt'taydı. Hollandalı belgeselci Wilco ve ekibinin varlığı düğüne ayrı bir coşku kattı. Düğüne katılanlar ilk defa tanıştıkları gelenekler, köylülerin misafirperverliği ve Ege insanına özgü sıcakkanlılıktan çok etkilendiler.