Kızını kurtardı kendisi dalgalara teslim oldu

Bartın'da, 8 yaşındaki kızını kapıldığı dalgalardan kurtararak kayalıklara götüren babanın yanına gidenler 34 yaşındaki babanın cesediyle karşılaştılar.

Kızını kurtardı kendisi dalgalara teslim oldu
Alınan bilgiye göre, Hasan Öner (34), Büyük Kızılkum Köyü sahilindeki kumsalda güneşlendiği sırada kızı Dilara'nın (8) denizde dalgalara kapıldığını fark etti.

Denize atlayarak kızını kurtaran baba, bulundukları yerin yakınındaki kayalıklara doğru yüzmeye başladı.

Bu arada, Öner'in hareketlerinin yavaşladığını gören sahilde bulunan Cavit Yılmaz, yüzerek baba ve kızının yanına geldi, Dilara'yı alarak kayaların üzerine bıraktı.

Babanın suda hareketsiz kalması üzerine yüzerek yanına giden Yılmaz, Öner'i de kumsala çıkarttı. Ancak baba Öner'in boğularak öldüğü anlaşıldı.

Öte yandan, eşinin öldüğünden haberi olmayan Semra Öner ise kayalıkların üzerinde bekleyen kızı için endişelenmeye başladı.

Küçük kıza yoğun dalgalar nedeniyle kimse ulaşamayınca Amasra Sahil Güvenlik Bot Komutanlığından zodyak bot talep edildi.

Bölgeye gelen içerisinde 2 asker bulunan bot, kayalıklara yanaştı. 2 asker kayalıklara çıktıkları sırada dalgalardan bot devrildi.

Askerler, Dilara ile birlikte kayalıkların üzerinde ikinci bir zodyak botun gelmesini beklemeye başladılar. İkinci botun da kayalıklara yanaşamaması üzerine komutanlıktan dalgıç çağrıldı.

Yüzerek kayalara ulaşan dalgıçlar, Dilara'yı alarak bota bindirdiler. Yaklaşık 4 saat kayalıkların üzerinde bekleyen ve botla Bartın Limanı'ndan Bartın Devlet Hastanesi'ne götürülen Dilara'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Cavit Yılmaz, gazetecilere, baba ile kızının dalgalara kapıldığını gördüğünü belirterek, ''Hemen can yeleğimi ve simidi alarak müdahale ettim. Çocuğu bıraktıktan sonra babasının suyun yüzüne çıktığını gördüm, hareketsiz duruyordu. Hemen onu da kumsala getirdim'' dedi.

Bu arada, eşinin yoğun bakımda olduğu söylenen Semra Öner, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Baba Öner'in cesedi, Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öner ailesinin, Ankara'dan günübirlik Bartın'a geldikleri öğrenildi.

Kaynak: AA