Kayseri'ye 20 Bin Adet Sazan Yavrusu

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından "2010 yılı Balıklandırma Programı" kapsamında Kayseri'ye 20 bin adet aynalı sazan yavrusu tahsis edildiği bildirildi

Kayseri'ye 20 Bin Adet Sazan Yavrusu
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından "2010 yılı Balıklandırma Programı" kapsamında Kayseri'ye 20 bin adet aynalı sazan yavrusu tahsis edildiği bildirildi.
Tarım İl Müdürü Adnan Akay, yaptığı açıklamada, getirilen 20 bin adet sazan yavrusunun Bünyan Elbaşı, Akkışla Kululu ve Gesi Efkere göletlerine bırakıldığını belirtti. Akay, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca göl ve göletlerin balıklandırılmasındaki temel amaç göletlerdeki ekosistemin oluşması devamlılığın sağlanması olmakla beraber, gölet civarında yaşayan ekonomik durumu iyi olmayan insanların hayvansal kaynaklı protein ihtiyacının temini ve amatör olta balıkçılığının yaygınlaşması da belirlenen hedefler arasındadır. Balıklandırma çalışmalarında özellikle aynalı/pullu sazan türlerinin tercih edilmesinin en önemli nedeni çevre şartlarına oldukça toleranslı bir tür olmasıdır. Değişkenlik gösteren iklim ve su şartlarına adaptasyon kabiliyetinin yüksek olması, yemleme kolaylığı, yavru üretiminin fazla zor olmaması, hızlı büyüme göstermesi ve hastalıklara karşı dayanıklı olması belli başlı avantajlarıdır. Sazanlar, bitkisel ve hayvansal kökenli besinler tüketir ve yapay yemlemeye kolayca alışırlar" ifadelerini kullandı.
Akay, balıklandırılan göletlerde av yasaklarına uyulmasının amacın gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.