Kale Grubu ve Kale Seramik Fabrikaları'nın 53. kuruluş yıldönümü kutlandı

Kale Grubu ile Kale Seramik Fabrikaları'nın 53. kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı, Çanakkale'nin Çan ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. Fabrika

Kale Grubu ile Kale Seramik Fabrikaları'nın 53. kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı, Çanakkale'nin Çan ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. Fabrikanın konferans salonundaki törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İnegöl'de yaşanan olaylara göndermede bulunarak, birlik ve bütünlük mesajı verdi.

Bu tür sahneleri ve olayları geçmişte de gördüklerini anımsatan Bakan Çiçek, şunları söyledi: "Geleceğe ümitle bakmalıyız. Türkiye'nin geleceği aydınlıktır. Zorluklarımız ve sıkıntılarımız var. Bunlar her dönem olmuştur ve olacaktır ama birbirimize güvenirsek ve inanırsak, yakın bir dayanışma içerisinde olursak Türkiye'nin geleceği aydınlıktır. Önümüze içeriden ve dışarıdan çıkarılan engeller bizi yıldırmamalıdır, karamsarlığa sevk etmemelidir. Hepimizin birbirimize karşı sorumluluğumuz var. Özellikle içerisinden geçtiğimiz süreçte bir kısım üzücü olaylar yaşıyoruz ve görüyoruz. Bu sahneleri ve sıkıntıları geçmişte de gördük. Bunlardan ders almamız lazım. Maraş ve Çorum olaylarını yaşadık. Bunlar maalesef hatırlamak istemediğimiz olaylar ama geleceğimizi de kurmak adına ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Üç beş sorumsuzun, kendini bilmezin veya bunların arkasındakilerin hesabı yüzünden geleceği kurban etmememiz gerekiyor. Türkiye, bugün bulunduğu noktadan çok farklı bir yere en kısa sürede gelecektir. Bugün 180 ülke arasında, gelişmiş 20 ülkeden birisidir. İşi bu noktaya getiren herkese minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, 2023 yılında 100. yılını kutlarken ilk 10 ülke arasına girebilecek imkana ve potansiyele sahip olacaktır. Partilerimiz ve inançlarımız farklı olabilir ama ortak paydamız, ülkenin birliği ve beraberliğidir. Buna kim gölge düşüren bir çaba içerisinde oluyorsa, ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor demektir. Türkiye yaşananlardan ders çıkarırsa, daha nice seramik bayramlarında buluşuruz."

Çanakkale Seramik Bayramı'nın öneminede değinen Çiçek, sadece Kale Grubu'nun bayramı değil, milletin de bayramı olduğunu belirtti. Sadece burada çalışanların değil, gelecek nesillerin de bayramı olduğunu söyleyen Bakan Cemil Çiçek, "Bu bayramların 13 tanesine katıldım. Gerisinde bir başarı hikayesi vardır. Bu hihayenin yeni nesiller tarafından bilinmesi çok faydalı olacaktır. Bu konunun araştırılması, soruşturulması ve bir çalışma konusu yapılacak olmasından da ayrıca mutluluk duyuyorum. Bir ülke bir başarı elde ediliyorsa, bu kolay değildir. Her ilde bir İbrahim Bodur olsa, ülke şu an bulunduğu durumdan çok daha farklı bir konuma gelir." dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Kale Grubu İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, geçen sene sektörde yanan krizi fırsata dönüştürdüklerini kaydetti. 2009 yılında piyasanın daraldığı bir ortamda ticaret hacmini ve ticari ortak sayısını, piyasada oluşturdukları güvenle arttırmayı başardıklarını ifade eden Okyay, "Bunu sağlayabilmek adına son yıllarda adımlarımızı ihtiyatlı atmıştık ve sonuçlarını görmüş olduk. Kale Grubu olarak kelimenin tam anlamıyla krizi fırsata çevirmeyi başardık. Bu fırsatları algılama ve kazanım haline dönüştürmede, kurumsal gelişimin ekonomik getiriden daha üstün olduğunu benimseyen ve bizlerle tek vücut olan bayilerimize çok teşekkür ediyorum. Kale Grubu olarak 2009 yılına temkinli bütçelerle girmiştik. Hükümetin orta vadeli programına ayak uyduracak şekilde muhafazakar büyüme rakamları benimsemiştik ancak bu dönemde verimlilik politikamızın sonuçlarını çok kısa sürede almaya başladık ve yüzde 30 seviyesinde büyüdük." şeklinde konuştu.

Daha sonra törene katılan protokol üyelerine, günün anısına fabrikanın mimarı tarafından özel olarak İznik çinisinden yapılma, üzerinde Osmanlı motifleri bulunan seramik bir levha hediye edildi. 5 ve 50 yılını dolduran personel ve bayilere ödül takdim edilmesinin ardından aralarında Zeynep Bodur Okyay'ın oğlu İbrahim Bodur'un da bulunduğu 151 sünnet çocuğu, konukları selamlayarak kortej yürüyüşüne katıldı. Törene hükümet adına Devlet Bakanı Cemil Çiçek, gençlik ve spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski bakanlar Abdülkadir Aksu ve Kürşat Tüzmen, AK Parti milletvekilleri Vahit Erdem ve Necati Çetinkaya, diğer bölge milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat katıldı.