Gümüşhane'de 18. Milli Eğitim Şurası Ön Çalışmaları Başladı

Gümüşhane'de 18. Milli Eğitim Şurası ön çalışmaları başladı. Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile başlayan çalışmalarda 5 ana konu ele alınıyor.

Gümüşhane'de 18. Milli Eğitim Şurası Ön Çalışmaları Başladı
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Tuncay, toplanın açılış konuşmasında şura toplantılarının Türk milli eğitimindeki önemine dikkat çekerek, İstiklal Savaşı'nın zor günlerinde bile bu toplantıların düzenlendiğini ifade etti.
İl genelinde eğitim ve öğretime genel olarak bakıldığında, eğitim kurumlarının fiziki mekânları ve alt yapıları, araç gereç donanımları, okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde okullaşma oranları, ilköğretimden sonra kız öğrencilerin ortaöğretime erişim oranları, mesleki ve teknik eğitime devam eden öğrenci oranı, okullardaki disiplin olayları, sosyal ve kültürel alanlarda kazanılan Türkiye dereceleri, SBS ve LYS sınavlarındaki başarı oranlarının bir bütün olarak ele alındığı Gümüşhane'nin eğitim ve öğretimde 81 ilin en üst sıralarında yer aldığını ifade eden Tuncay, "Bu başarı hepimizi gururlandırmaktadır. Çünkü Başta Sayın Valimiz olmak üzere hepimizin bu başarıda doğrudan ya da dolaylı katkısı vardır. Bu elde edilen başarının sürdürülebilmesi için mutlaka il de alınması gereken tedbirlerin yanında, Milli Eğitim Bakanlığımızca çözülmesi gereken temel problemlerin olduğu ve şura konularına gündem oluşturduğu da unutulmamalıdır" dedi.
Tuncay, 18. Milli Eğitim şura gündeminde öğretmenin yetiştirilmesi, istihdamı ve mesleki gelişimi, eğitim ortamları, kurum kültürü ve okul liderliği, ilköğretim ve ortaöğretimin güçlendirilmesi, ortaöğretime erişimin sağlanması, spor, sanat, beceri ve değerler eğitimi, psikolojik danışma, rehberlik ve yönlendirme olmak üzere toplam 5 ana konunun ele alınacağını ve bu konular üzerinde mevcut durum, dünyadaki gelişmeler, karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri belirtilerek il raporunun hazırlanacağını söyledi.
Vali Yardımcısı Mehmet Demiral ise 18. Milli Eğitim Şurası ön çalışmalarının Gümüşhane ve Türkiye eğitimine sağlayacağı katkının yadsınamaz olduğuna dikkat çekerek, şura süresince bütün katılımcıların sonuca katkıda bulunmaları gerektiğini, yöneticilerin de bu süreçte yapıcı olan bütün eleştirilere açık olması gerektiğini ifade etti.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, beş gün sürecek olan şura çalışmaları ile bilgi verdi.
Açılış toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Tuncay, kamu kurum müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.