Vatan Bilgisayar'dan Hopa'ya Anadolu Lisesi

Hopalı işadamı Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Vatan tarafından yaptırılacak olan Hopa Anadolu Lisesi binasının temeli, düzenlenen törenl

Hopalı işadamı Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Vatan tarafından yaptırılacak olan Hopa Anadolu Lisesi binasının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Sundura Mahallesi şehir stadyumu yanında kurulacak olan 16 derslik, 4 katlı binanın temel atma törenine Vatan ailesi, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalioğlu, Artvin milletvekilleri Ertekin Çolak ve Metin Arifağaoğlu, İl Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mehmet Duman, Hopa Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Artvin İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Nafiz, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri ile kalabalık halk katıldı. Temel atma töreni, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından istiklal marşı okunarak başladı. Ardından, Arhavi Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi folklor gösterisi yaptı.

Törende ilk konuşmayı Artvin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Çakır yaptı. Çakır, yapılacak olan Hopa Anadolu Lisesi'nin fiziki yapısından bahsederek, "Okulumuz 4 katlı, 16 derslik laboratuvar, çok amaçlı toplantı salonu, tam donanımlı olacak. Okul 2011 yılında tamamlanacak, 2011 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek." dedi.

Kaymakam Mustafa Erkayıran da Hopa'nın yetiştirmiş olduğu hayırsever iş adamı Nuri Vatan tarafından yaptırılacak okulun, ilçeye hayırlı olmasını diledi. Erkayıran, "Bu okul için Nuri Vatan tarafından yaptırılması için ilk girişimlerde bulunan başta manevi katkıları olan Artvin valimiz sayın Mustafa Yemlihalioğlu'na çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Artvin milletvekili Metin Arifağaoğlu ise yaptığı kısa konuşmasında, okulların yeri ve öneminden bahsederek, 40-45 sene geriye bakıldığında Artvin'de lise bile olmadığını; Trabzon ve Erzurum'da eğitim görüldüğünü söyledi. Arifağaoğlu, Artvin'de şu an duruma bakıldığında eğitim düzeyinin çok düşük olduğunu, kalite yükseltilerek eğitim ve öğrenimde başarı çizgisinin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Artvin Milletvekili Ertekin Çolak da yaptığı konuşmasında, Hopalı hayırsever iş adamı Nuri Vatan'ın Hopa'ya kazandıracağı Anadolu Lisesi ile ilçede 3. okulun tamamlanacağını söyledi.

İş adamı Nuri Vatan ise yaptığı konuşmada, şöyle dedi: "Vatan ailesi olarak 8 kardeşiz. Şu anda 4 kardeş Hopa'da, 4 kardeş İstanbul'dadır. Hopa'da 1930 yılında Sugören Köyü'nde doğdum. Biz mütevazi bir aileyiz. Bizim başarımızın sırrı birlik ve beraberlikte, çalışmakta ve dürüstlükte gördük. Hopa ilçemizin diğer illerden ve ilçelerden eğitimdeki sıkıntısı daha az. Ancak, Anadolu lisesi bir meslek okuludur. Meslek okulu bizim için önemli. Biz de bir teknoloji firması olarak eğitimin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Dünyadan bilim ve teknolojinin yüzde 92'si gelişmiş 20 ülkenin elindedir. Ve ne yazık ki bunun içinde ülkemiz yoktur. Ama bu gidişle kısa zamanda o gurubun içerisine gireceğiz. Türkiye'de bilim ve teknoloji gelişecek, bunun temeli de eğitimdir. Bunu bilerek, buna inanarak, hepimiz eğitime seferber olarak çalışacağız." Vatan, yaptığı konuşmada zaman zaman duygulu anlar yaşadı.