Nevşehir Cezaevi kan bağışı kampanyasına katıldı

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kurum Müdürü Hamit Karslıoğlu öncülüğünde kurum personeli tarafından

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kurum Müdürü Hamit Karslıoğlu öncülüğünde kurum personeli tarafından gönüllülük esasına göre kan bağışı gerçekleştirildi. Ceza İnfaz Kurumu Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli er ve erbaşlar da kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

Kan bağışı öncesinde Nevşehir Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Dr. Süleyman Kurt tarafından hükümlü ve tutuklulara kan bağışının insan vücuduna verdiği faydalar konulu konferans verildi. Dr. Kurt, kan verme işleminde önce gönüllülerin bir form doldurduklarını ve gerekli işlemlerin ardından kan alma işleminin gerçekleştiğini, her hastadan 3 ünite kan aldıklarını iletti. Dr. Kurt "18– 65 yaş arası kan bağışı yapılabiliyor. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Kan bağışı kalp, migren, yüksek tansiyon, astım, şeker ve kolesterol gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Bağışlanan kanlara en çok lösemi hastaları ihtiyaç duyuyor, bu da bizim için çok önemli." dedi.

Alınan kanlara AIDS, Hepatit B, Hepatit C, bel soğukluğu gibi hastalıkların tahlillerinin uygulandığını belirten Dr. Süleyman Kurt, tahlillerde problem çıkan kanlarının imha edildiğini ve problemli kanın sahibine bilgi verildiğini söyledi. Kurt, kan bağışında bulunan tüm cezaevi personeline ve kendilerine gerekli imkanları sağlayan Kurum Müdürü Hamit Karslıoğlu'na teşekkür etti.