İnegöl'deki olaylar: Polis ve vatandaşlar yaralandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 kişinin bir kahvehanede 5 kişiyi bıçakla yaralamasının ardından çıkan olaylarda, polis ve vatandaşlar arasında yaralananl

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 kişinin bir kahvehanede 5 kişiyi bıçakla yaralamasının ardından çıkan olaylarda, polis ve vatandaşlar arasında yaralananlar olduğu öğrenildi. Öfkeli kalabalığın dağıldığı ve olayların yatıştığı bildirildi.

Orhaniye Mahallesi Çinili Cami yanında bulunan bir kahvehanede meydana gelen bıçaklı kavganın ardından zanlıların bulunduğu polis merkezi önünde toplanan kalabalık ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlik, şiddet olaylarına dönüşmüştü. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grup, bir banka şubesinin camlarını kırdı ve ambulanslara taş attı. Güvenlik güçleri ilçenin giriş ve çıkışlarında önlem aldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, galeyana gelen halkı yatıştırmak için İnegöl'e geldi. Çıkan olaylarda, 7 emniyet aracı ile 2 zabıta aracı ateşe verildi. İnegöl itfaiye ekipleri, yanan araçlara müdahale etse de, otomobiller kullanılamaz hale geldi. Bu arada, olayların yer yer İnegöl Huzur Mahallesi'ne de sıçradığı, polis güçlerinin güvenlik önlemlerini artırdığı kaydedildi.