Ardahan'da etkili olan yağış ev ve iş yerlerinde maddi hasara yol açtı

Ardahan'da etkili olan sağanak yağışın ardından kent merkezinde çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Özellikle Kar Caddesi ve Sanayi Sitesi'nd

Ardahan'da etkili olan sağanak yağışın ardından kent merkezinde çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Özellikle Kar Caddesi ve Sanayi Sitesi'nde birçok ev ve işyerini su bastı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, yaptığı açıklamada, şehirde çok sayıda ev ve işyerinin sular altında olduğunu söyledi. Köksoy, "İlk belirlemelere göre, 150'nin üzerinde ev ve iş yeri su baskınına uğradı ve büyük hasarlar oluştu. Şu an kentin tamamı risk altında. Ciddi bir afet ile karşı karşıyayız.'' dedi.

Yağışın etkisinin sürdüğünü ifade eden Köksoy, ''Ardahan, tarihinde görülmemiş bir yağış alıyor. Şu an kentin tamamı sel suları ile karşı karşıya olduğu için büyük bir risk altındayız. Yollarımız adeta göl oldu. Bunun neticesinde altyapılarda hasarlar meydana geldi. Bu nedenle menfezler su taşkınlarını kaldıramıyor. Yağışın dışında köy ve yaylalardaki suların da Ardahan'a akması büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor.'' diye konuştu.