AK Parti İzmir İl Başkanı Kabak, teşkilatları dolaşıp referandumu anlatıyor

İzmir AK Parti, 23 ilçenin danışma meclisi toplantılarını tamamlandı. Halk oylaması öncesi yoğun bir teşkilat programı sürdüren İl Başkanı Ömür Kabak,

İzmir AK Parti, 23 ilçenin danışma meclisi toplantılarını tamamlandı. Halk oylaması öncesi yoğun bir teşkilat programı sürdüren İl Başkanı Ömür Kabak, ilçe teşkilatlarıyla biraraya gelerek görüş alışverişi yapıyor. Son olarak Seferihisar, Kemalpaşa, Çeşme ve Selçuk ilçe teşkilatlarına seslenen Kabak ve Milletvekili İsmail Katmerci, 12 Eylül 2010'daki halk oylamasında 'Evet' denmesi gerektiği ve sebepleri hakkında teşkilatları bilgilendirdi.

AK Parti İl Başkanı Kabak, her 'evet'in çok büyük anlamlar taşıdığını belirterek, "Verilecek her evet oyu kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimizin dul ve yetimleri ve gazilerimizin her alanda avantajlı olmalarına evet demektir. Çocuk istismarının önüne geçilmesine evet demektir. Fişlemenin tarihe karışmasına evet demektir. 12 Eylül darbesini yapanlar ve onların yardımcılarından hesap sorulmasına evet demektir. Yargı bağımsızlığını güçlendirmeye ve yargı tarafsızlığını sağlamaya evet demektir. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmeye evet demektir." şeklinde konuştu.

İzmir Milletvekili Katmerci ise toplum yararına hangi uygulama varsa, CHP'nin ona karşı çıktığını dile getirdi. Katmerci, "CHP zihniyeti, şimdiye kadar bu ülkeye hangi hizmeti yaptı? AK Parti olarak biz süper lig takımıyız. Karşımızdaki muhalefet ise amatör kümeye girmeye çalışan birer mahalle takımı gibi. Bu anayasa değişikliğinin, 'Hayır' denecek nesi var? Amaçları sadece muhalefet olmak. Üç madde dışında bütün maddelere 'Evet' diyorlardı. Bari onayladığınız maddelere sahip çıkın. Yıllarca 1982 Anayasası dediler, 12 Eylül dediler. Şimdi niye böyle ikiyüzlü davranıyorlar?" diye konuştu.