Vodafone, Türkiye sayesinde büyüdü

İngiliz cep telefonu operatörü Vodafone, Türkiye, Almanya ve İngiltere pazarındaki toparlanmanın etkisiyle resesyondan bu yana ilk kez büyümeye döndü.

İngiliz cep telefonu operatörü Vodafone, Türkiye, Almanya ve İngiltere pazarındaki toparlanmanın etkisiyle resesyondan bu yana ilk kez büyümeye döndü. Gelirler açısından dünyanın en büyük cep telefonu operatörü olan Vodafone'dan yapılan açıklamada, küresel resesyondan bu yana ilk kez şirketin çeyrek yıl gelirlerinin artış gösterdiği bildirildi.

Vodafone'un Nisan-Haziran aylarını kapsayan çeyrek yıldaki organik hizmet gelirleri yüzde 1,1 artarak 16,1 milyar dolara (10,6 milyar sterlin) ulaştı. Bunda, Almanya, İngiltere ve Türkiye pazarındaki toparlanmanın etkisi oldu.

Şirketin, internete girişte Avrupa piyasasına odaklanması, bu konudaki performansını artırdı. Özellikle Türkiye'de bugüne kadarki en yüksek çeyrek yıl geliri elde edildi.

Vodafone'un hizmet gelirlerindeki artış, üç çeyrek üstü üste düşüşün ardından geldi. Şirketin organik hizmet gelirleri üçüncü çeyrekte yüzde 1,2, ikinci çeyrekte ise yüzde 3 düşüş kaydetmişti.

Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Colao, yaptığı açıklamada, performanstan memnun kaldığını ve büyümeye dönüşün Vodafone'un üzerindeki baskının hafiflemesine yardımcı olacağını söyledi.

Colao, verilerin, küresel resesyondan sonra ilk kez hizmet gelirlerinin büyüdüğü çeyrek yıl sonuçları olduğunu ifade ederek, "Mutluyum ama çok mutlu değilim. Evet gelir büyümesine döndük fakat Vodafone'un hala gelir büyümesi durumunda olmayan bölümleri var ve bu da ekonomideki güçlüklerle ilgili" dedi.

Şirketin Avrupa'daki hizmet gelirleri yüzde 1,7 düşse de bu düşüş bir önceki çeyreğe göre toparlanma olarak yaşandı. Bunda, Almanya ve İngiltere'deki toparlanmanın ve internete girişe olanak sağlayan akıllı telefonların satışına odaklanılmasının etkisi oldu.

Afrika ve Orta Avrupa bölümünü ise Türkiye'deki güçlü performans etkiledi. Hindistan'daki güçlü müşteri büyümesi, Asya-Pasifik ve Ortadoğu bölümünü canlandırırdı.

CNN Türk