Yavuz Bingöl uluslararası filmde başrolde

Yönetmenliğini Ferenc Török'ün yaptığı, başrollerini Yavuz Bingöl ve Holandalı oyuncu Johanna Ter Steege'nin paylaştığı 'İstanbul My Dream' filminin çekimleri, İstanbul'da başladı.

Yönetmenliğini Ferenc Török'ün yaptığı, başrollerini Yavuz Bingöl ve Holandalı oyuncu Johanna Ter Steege'nin paylaştığı "İstanbul My Dream" filminin çekimleri, İstanbul'da başladı. Cibali'deki film setinde düzenlenen basın toplantısında konuşan yapımcı Serkan Acar, "Kuzey Film" olarak yapım anlamında projeye ortak olduklarını, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı destekli filmin çekimlerinin, İstanbul ve Kapadokya'dan sonra Budapeşte'de devam edeceğini söyledi.

Acar, filmin hikayesinin 2 yıl önceye dayandığını, projenin hayata geçirilmesi anlamında bazı sorunlar yaşadıklarını, ancak İstanbul 2010 AKB Ajansının desteğiyle bu fırsatı yakaladıklarını, bu nedenle ajansa büyük bir teşekkür borçlu olduklarını belirtti.

Serkan Acar, Türkiye, Macaristan, Hollanda ve İrlanda ortak yapımı filmin, teknik ekibini ve oyuncu kadrosunu Macaristan, Türkiye ve Hollandalılar'ın oluşturduğunu kaydetti.

Yönetmen Ferenc Török de filmin senaryosunun otobiyografik bir hikayeye dayandığını, annesinin yaşadıklarından yola çıkılarak oluşturulduğunu ifade etti.

Türkiye'yi çok sevdiğini ve ilk kez balayında Türkiye'ye geldiğini anlatan Török, "Türk sinemasını yakından takip ediyorum. Özellikle son yıllarda önemli bir gelişme yaşanıyor. Bunun daha da iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Bu zamana kadar 'Üç Maymun', 'Pandora'nın Kutusu', 'Gitmek' gibi filmleri izledim" şeklinde konuştu.

Sessiz bir aşkın hikayesi

Filmin başrol oyuncusu Yavuz Bingöl de filmde bir inşaat işçisi olan "Halil" karakterini canlandırdığını, başrolü paylaştığı Johanna Ter Steego'nun Türkiye'ye gelmesiyle aralarında bir aşk başladığını, ancak kendisinin İngilizce, Steego'nun Türkçe bilmemesi nedeniyle bu aşkın sessiz bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Filmin finalinin İstanbul'da gerçekleştirileceğini anlatan Bingöl, ilk kez yabancı bir ekiple çalışma imkanı bulduğunu, yönetmen Török'ün de kendisi gibi yarım yamalak İngilizce bilen birisine ihtiyaç duyduğunu, bu nedenle rolün kendisine çok uyduğunu belirtti.

Bingöl, rol arkadaşı Steego'nun oyunculuğunu çok beğendiğini, kendisinin birçok filmini izlemi imkanı bulduğunu ve Hollanda'nın önemli oyuncularından biri olduğunu kaydetti.

Yönetmenleri Török'ün gelecek vadeden bir yönetmen olduğunu, Avrupa sinemasında önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Bingöl, "İlk kez uluslararası bir çalışmada yer almaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu başarılı ortak yapımdan birçok ödül alacağımıza inanıyorum" dedi.

Bingöl ile başrolu paylaşan Hollandalı oyuncu Johanna Ter Steege de Türkiye'yi çok sevdiğini, Türk insanını çok sıcak ve samimi bulduğunu, rol arkadaşının "Üç Maymun" filmini izlediğini ve Bingöl'ün başarılı bir oyunculuğa sahip olduğunu kaydetti.

Filmin Macar yapımcısı Laszlo Kantar da filmin birçok festivale katılacağını, iyi bir senaryoya ve oyuncu kadrosuna sahip olduğunu, bu nedenle birçok ödül alacaklarına bütün kalbiyle inandığını ifade etti.

CNN Türk