Mhp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal Karaman'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP'nin AK Parti'nin karşısında anayasa değişikliğinde muhatabı olan tek parti olduğunu söyledi.

MHP Karaman İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ''Bir Hayır Yeter'' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Faruk Bal, MHP'nin anayasa değişikliği çalışmalarında tavrını net olarak ortaya koyduğunu ifade ederek, "Bu anayasa değişikliğinin iki tarafı var. AK Parti'nin Evet'i karşısında Hayır'ı savunacak parti MHP'dir. 12 Eylül'le hesaplaşacak bir parti varsa o da MHP'dir. Bu bizim işimizdir. 1999 parti programımızda da 2002 parti programımızda da ve en son parti programımızda da anayasa değişikliği söz
konusudur. Anayasa toplumsal bir sözleşmedir. Bunu değiştirmek için toplumsal bir mutabakat sağlanması lazım. Biz bunu söyledik'' dedi.
AK Parti'nin başarısızlıklarını örtmek ve hormonlu oylarını kaybetmemek için seçim öncesi bu anayasa değişikliği ile gündem oluşturmak istediğini de savunan Bal, bu oyunu bozmak için 12 Eylül'de anayasa değişikliğine hayır diyeceklerini söyleyerek, vatandaşlardan da kendilerine destek vermelerini istedi.