Erzurum'da 'İslam Tarihi Anabilim Dalları' Toplantısı Düzenlendi

Erzurum'da "7. İlahiyat Fakülteleri İslam Tarihi Anabilim dalları" toplantısını düzenledi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi toplantı salonunda düzenlenen "Siyer çalışmalarının kaynağı olarak Kur'an-ı Kerim" konulu çalıştay da Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz Kur'an-ı Kerim hakkında bilgiler verdi. Toplantının birinci oturumunda Doç. Dr. Adem Apak, "Siyere Kaynaklığı Açısından Kur'an-ı Kerimin Değeri ve Önemi" ile ilgili konulara değindi.
İlk oturum Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Rıza Savaş, Prof. Dr. Adnan Demircan, Doç. Dr. Mehmet Azimli'nin konuşmalarıyla devam etti.
"Siyere Kaynaklığı Açısından Kur'an'ın Değeri ve Önemi" başlıklı oturum genel müzakereler ve tartışmalarla sona erdi.
"Şarkiyatçıların Siyer Kaynağı Olarak Kur'an-ı Kerime Yaklaşımları" konulu oturumun açılışını ise Prof. Dr. Mehmet Özdemir yaptı. İkinci oturuma Prof. Dr. Ahmet Önkal, Prof.Dr. Mahfuz Söylemez, Doç. Dr. Mustafa Demirci ve Yrd. Doç. Dr. Saban Öz konuşmacı olarak katıldı.
Konferansın yarın yapılacak olan son oturumuna ise Prof. Dr. Levent Öztürk ve Prof. Dr. Hakkı Göksoy, "Bologna Süreci" başlıklı sunularıyla katılacak.
Ayrıca toplantının yarın yapılacak olan son oturumuna Prof. Dr. Mehmet Şeker, "İslam Tarihçileri Derneği Faaliyetleri ve Kitap Editörleri" hakkında, Prof. Dr. Mehmet Ali Kapar "İstem İlgili Problemler" konularıyla toplantıya katılacak.
Son oturumda İslam Tarihçileri Derneğinin Umre Gezisi değerlendirmesi yapıldıktan sonra Fatih Erkoçoğlu, fotoğraf -slayt gösterileri ve Mehmet Azimli tartışma ve önerilerle toplantıya katılacak.