Sağlık Bakanı Akdağ, 6 Kişinin Hayatını Kaybettiği Köyde İncelemelerde Bulundu

Erzurum'un Horasan ilçesinde 6 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği Saçlık köyünde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile köyün başka bir yere taşınacağını belirtti

Erzurum'un Horasan ilçesinde 6 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği Saçlık köyünde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile köyün başka bir yere taşınacağını belirtti.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz, Vali Sebahattin Öztürk ve Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal ile birlikte selin meydana geldiği Horasan ilçesine bağlı Saçlık köyünde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşların sorunlarını dinledi. Dere yatağında bulunan köyü taşıma konusunda gereken adımların atılacağını ifade eden Bakan Akdağ, yeni yerleşim yeri için en önemli sorununun arazi yetersizliği olduğunu kaydetti.
Afet İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'le Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görüştüğünü dile getiren Bakan Akdağ, "Jeoloji mühendisleri, teknik adamlar yaptıkları inceleme sonucunda yeni yer için bir karar verecek. Köylülerin de gösterilecek yer konusunda olumlu davranmaları durumunda Saçlık köyünü daha güvenli bir yere taşıyacağız. Yeni taşınacak yere yaklaşık 800 hayvan barındırabilecek büyüklükte bir ahır yapılabilirse, geçimini hayvancılıkla sağlayan köylü vatandaşlarımız
için faydalı olur" diye konuştu.

SAĞLIK SORUNU İÇİN TEDBİR ALINDI
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından evleri hasar gören köylü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için para gönderildiğini vurgulayan Akdağ, "Gelen para ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Şu an iş makineleri selin taşıdığı taş ve benzeri malzemeyi temizlerken Sağlık Müdürlüğü de sağlık sorunu yaşanmaması için gerekli tedbiri aldı. İçme suyunun güvenliği konusunda özellikle takip yapılıyor'' dedi.