Gediktepe Gazisi Kurban Kesilerek Karşılandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiine terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 11 silah arkadaşını şehit veren ve kendisini de yaralandıktan sonra Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından ziyaret edilen gazi Piyade Er Necati Yurt tezkeresini alarak memleketine döndü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiine terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 11 silah arkadaşını şehit veren ve kendisini de yaralandıktan sonra Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından ziyaret edilen gazi Piyade Er Necati Yurt tezkeresini alarak memleketine döndü. Ailesi gaziyi kurban keserek karşıladı.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiine bölücü terör örgütü PKK tarafından 19 Haziran gecesi düzenlenen saldırıda 11 asker şehit olmuş ve çok sayıda asker yaralanmıştı. Olayın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Gediktepe'ye giderek çatışmada gazi olan askerlerle sohbet ederek onlara moral vermişti. Başbakan ve Genelkurmay Başkanı bu ziyaret sırasında çatışmada gazi olan ve çatışma günü askerliğinin bitmesine sadece 28 gün kalan Adanalı gazi
er Necati Yurt ile de sohbet etmişti. Sohbet sırasında Yurt, askerliğinin bitmesine 28 gün kaldığını ancak sonuna kadar mevziye çıkmaya devam edeceğini söylemişti.
Gediktepe gazisi Necati Yurt, dün aktarmalı olarak hava yoluyla Van'dan Ankara'ya, Ankara'dan da Adana Havalimanı'na geldi. Gaziyi havalimanında babası Meshen (41), kardeşleri Zehra (11), Seher (9) ve 4 yaşındaki Elif Yurt karşıladı. Karşısında kardeşlerini ve babasını gören gazi onlarla tek tek sarılarak hasret giderdi. Gazi daha sonra araçla evine gitti. Evinde ise gaziyi annesi Besna Yurt (37) ve akrabaları karşıladı. Gazi için ailesi kurban kesti kurbanın kanını gazinin alnına sürdü.
Gazi Yurt'u annesi ve babası bol bol öperek 14 aylık hasreti giderdi. Çünkü gazi Gediktepe'ye gittiğinden bu yana izin kullanmamış annesi ve babası onu 14 aydır görmemişti.
Yurt, çatışma sırasında boynuna gelen şarapnel parçasından dolayı yaralanmıştı. Başbakan Erdoğan'ın çatışmanın ardından Gediktepe'ye gelerek kendilerine moral vermesinin askerlere çok iyi geldiğini söyleyen Yurt, "Ancak 11 arkadaşımızı şehit vermemiz büyük kayıp. Başbakan bize 'Sizinle gurur duyuyorum. O gün büyük bir kahramanlık örneği verdiniz. Size teşekkür ediyorum' dedi. Ben de Başbakan'a bize sahip çıktığı için teşekkür ediyorum" dedi.
11 arkadaşını şehit verdiği güne dönen Yurt, teröristlerin gece saat 02.00 civarında roket atarlarla saldırmaya başladığını, ilk roketin yan yana olan iki arkadaşının olduğu yere düştüğünü ve onların orada şehit olduğunu anlatarak, "Hepimiz büyük bir mücadele verdik. Ama 11 arkadaşımız şehit oldu. Ancak kanımızın son damlası ve son mermimize kadar 5 saat hiç durmadan mücadele etik. Şehit vermesek iyi olurdu ama verdik" dedi.
Eve geldiği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Yurt, "Allah diğer arkadaşlarıma da sağ salim evlerine dönmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu
Anne Besna Yurt ise oğlunu 14 aydır görmediğini, eve döndüğü için çok mutlu olduğunu, herkesin çocuğunun askerden eve sağ salim dönmesini istediğini, oğlu gazi olduğu için gurur duyduğunu söyledi.
Baba Meshen Yurt ise Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın çatışmadan sonra Gediktepe'ye gitmesine çok sevindiklerini ve çocuklarına sahip çıktıkları için onlara teşekkür ettiğini söyledi. Beş kardeşi bulunan ve evin iki erkeğinden biri olan Yurt, lise mezunu şimdi iş bulup hayatını kurmaya çalışacak.
(FK-AK-HO-Y)