Cbü Rektör Adayı Mehmet Pakdemirli'den Stk'lara Ziyaret

Manisa Celal Bayar Üniversite'sinde (CBÜ) rektör adayı olduğunu açıklayan CBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof

Cbü Rektör Adayı Mehmet Pakdemirli'den Stk'lara Ziyaret
Manisa Celal Bayar Üniversite'sinde (CBÜ) rektör adayı olduğunu açıklayan CBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli Manisa'daki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor.
Pakdemirli'ye ziyaretlerde CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, CBÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yüksel ve CBÜ Mühendislik Fakültesi İdari Personel Sayman Yunus Uygun ve bazı öğretim üyeleri eşlik etti. Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (MEMUR-SEN) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) ve Sağlık ve Sosyal hizmet Kolu Çalışanları Sendikası'nı (Sağlık-Sen) ziyaret eden Mehmet Pakdemirli, CBÜ'de rektör adayı olması nedeniyle sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve tüm kurumları ziyaret edeceğini ifade etti. Pakdemirli amacının Manisa ile CBÜ arasındaki diyaloğu artırarak, Manisa'nın üniversiteden ne beklediğini belirlemek olduğunu vurguladı.
Sağlık-Sen'i ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pakdemirli, "Rektör adaylığımız kapsamında çıktığımız ziyaret turunda Manisa'nın üniversiteden ne beklediğine yanıt bulacağız. Öncelikli olarak Eğitim-Bir-Sen'e gittik, daha sonra ise Sağlık Sen'e geldik. Birçok yeri adaylığımız nedeniyle ziyaret edeceğiz üniversite Manisa'ya ne gibi katkılar sağlayabilir bunları karşılıklı görüşeceğiz. Eğer bir görev alırsak, acil ve uzun vadeli tedbirleri alacağız." dedi.
CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de bir takım sorunlar yaşandığına işaret eden Pakdemirli, amaçlarının hastanede öncelikli olarak hizmet kalitesini artırmak olduğunu kaydetti. Hastaneyi İzmir'den bile hasta gelen cazip bir duruma getirmek istediklerini ifade eden Pakdemirli şöyle devam etti: "Hastanenin daha verimli çalışan, daha insan odaklı hizmet veren bir yer olması lazım. Bu sağlanırsa döner sermaye gelirleri artar. Böylelikle hastane çalışanlarına verilen katkı ile birlikte hasta memnuniyeti de sağlanmış olur. Bizim profesyonel manada iyi işletilen bir hastaneye acilen ihtiyacımız var. Yeni yapılan hastane inşaatlarının bir an önce bitirilerek, hastanenin eski yerinden bir an evvel çıkılması gerekiyor. Hemşire ve diğer ara elemanlarla birlikte uzman sayısının mutlak surette artırılması gerekli. Bununla ilgili sağlık bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla bir araya gelinmeli ve bir çözüm bulunmalı. CBÜ bünyesinde hemşirelik yüksek okulu var. Burada ki öğrencilerimizin hastanemizde hem eğitim amaçlı bulunmalarını hem de hastaneye personel anlamında katkı sağlamalarını sağlamalıyız. Burada da bir koordinasyon eksikliği var."
CBÜ'de öğretim gören öğrencilerin ve CBÜ personeli öğretim üyelerinin Manisa'da kalması için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine değinen Pakdemirli, "Manisa ile üniversitenin diyaloğunu arttırmalıyız. Öğrenciler ve öğretim üyeleri için Manisa cazip bir yer haline getirilmeli. Bunu sadece üniversite kendi başına yapamaz, yerel yönetimlerin de buna destek vermesi gerekir. Öğrenciler için şu anda kampüste 5-6 blokluk bir yurt yapıldı, bitmek üzere. Ama kampüsün şartları elverişli hale gelmeli ki öğrenciler kalsın. Burası 24 saat yaşayan bir yer haline getirilmeli. Öğretim üyelirimizin de büyük kısmı İzmir'de kalıyor. Belediyemiz ile de önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Öğretim üyelerinin kalacağı bir yer konusunu gündeme getireceğiz. Manisa daha cazip bir yer olursa hem öğrencilerimiz, hem de öğretim üyelerimiz buradan bir yere gitmez." diye konuştu.
Pakdemirli Eğitim Bir-Sen ziyaretinde Manisa Şube Başkanı Abdülnasır Şimşek ile, Sağlık-Sen ziyaretinde de Şube Başkanı Yüksel Ülker ile bir süre görüştü.