Yamaç Paraşütçü Fizikçinin Hazin Sonu

Kayseri'nin Talas ilçesinde Ali Dağından yamaç paraşütü yapmak için atlayan 49 yaşındaki Fuat Menderes Koramaz havada dengesini kaybederek Ali dağı eteklerinde dağlık araziye düştü

Kayseri'nin Talas ilçesinde Ali Dağından yamaç paraşütü yapmak için atlayan 49 yaşındaki Fuat Menderes Koramaz havada dengesini kaybederek Ali dağı eteklerinde dağlık araziye düştü. Dağlık alanda ağaçların üzerine düşen Koramaz' ı bağevi sakinlerinin olay yerine tırmanışı da kurtaramadı.
Akşamüzeri arkadaşları ile birlikte Ali Dağına tırmanan Koramaz burada yamaç paraşütü yapmak için atladı. Ali dağı semalarında bir müddet adeta süzülen Koramaz sonrasında ters rüzgarın esmesiyle dengesini kaybetti. Dengesini kaybetmesiyle birlikte Ali dağı eteklerinde bulunan dağlık arazide ağaçların üzerine düşen Koramaz olay yerinde hayatını kaybetti.

GÖRGÜ TANIKLARI ŞOKTA
Bağ evi sakinleri tarafından polise yapılan ihbarlarla yola çıkan polis dağlık arazide acil servis ekipleri ile birlikte geniş bir arama başlattı. Uzun süren aramaların ardından o mevkii de bağevinde konaklayan Aşkın Azgın isimli bir vatandaş tarafından bulundu. Düşüş anını gördüğünü ifade eden Azgın" önce biraz sendeledi.Sendelemenin ardından paraşütte bir dalgalanma oldu. Dalgalanma ile birlikte yere çakılmaya başladı. Hemen evden çıkıp dağa doğru tırmandım.Onu ağaca asılı bir halde buldum. Ağaçtan
yere indirdim. İndirdiğimde nefes alıyordu. Ancak bilgisizlikten müdahalede bulunup zarar vermek istemedim. Sonrasında nefesi kesilmişti" dedi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİYDİ
49 yaşında olan Fuat Menderes Koramaz Dicle Üniversitesinde 1988 tarihinde yüksek lisans yaptı.Burada bir müddet öğretim görevlisi olan ve 2005 yılından bu yana hobi olarak yamaç paraşütü yapan Koramaz 2006 yılında yine havalandığı Ali dağından sert iniş yaparak yaralanmıştı.

KENDİ KURALINA UYMADI
Yamaç paraşütü aşığı olan Koramaz yaklaşık 10 gün önce yine Ali dağından yamaç paraşütü ile atladı. Paraşütü ile birlikte Sakaltutan köyüne inen Koramaz burada köylülere yamaç paraşütü ile atlamanın inceliklerini gösterirken yamaç paraşütü ile atlamanın en uygun saatin 12.00 -13.00 arası olduğunu söylemişti. Ancak kendi kuralına uymayan Koramaz bunun bedelini hayatı ile ödedi.