Yağış sonrası toprak kaydı, 2 bina tahliye edildi

İstanbul'ün çeşitli ilçelerinde etkili olan yağış, Pendik'teki inşaat sahasında toprak kaymasına neden oldu. İki bina çökme tehlikesine karşı tahliye

İstanbul'ün çeşitli ilçelerinde etkili olan yağış, Pendik'teki inşaat sahasında toprak kaymasına neden oldu. İki bina çökme tehlikesine karşı tahliye edildi.

Pendik Yayalar Mahallesi, Atatürk Caddesi Aslan Sokak 5 - 7 ve 9 numaralar arasındaki inşaat sahası için açılan çukur, yağışlar nedeniyle su ile doldu. Evler arasında bulunan ve şiddetli yağış nedeniyle yumuşayan toprak, harfiyat alanına kaydı. Çatlamalar ve binaların temelinin ortaya çıkması nedeniyle 2 bina güvenlik amacıyla tahliye edildi.

Bina sakinlerinden Sebahat Akgöz, "İnşaat yetkililerini toprağın kayacağı şeklinde uyardım, ama bana, 'Bir şey olmaz merak etmeyin.' dediler. İşte bugün de evde misafirlerim vardı 15 kişi oturuyorduk, aniden toprağın kaydığını duyduk. Birden bahçemin yok olduğunu gördüm." dedi.

Yetkililer her türlü tehlikeye karış sokağı güvenlik şeridine alarak, evlere giriş ve çıkışları yasakladı. Mahallede oturan vatandaşlar da çökme korkusu yaşayarak kendi evlerine girmek istemedi.