Türk Dünyası Öğrencileri Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'yi Ziyaret Etti

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin uluslararası faaliyeti çerçevesinde "Uluslararası Konuk Öğrenci Etkinlikleri" kapsamında Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nin Filoloji Bölümlerinden staj için Yozgat'a gelen öğrenciler Üniversite Rektörü Prof

Türk Dünyası Öğrencileri Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'yi Ziyaret Etti
Yozgat Bozok Üniversitesi'nin uluslararası faaliyeti çerçevesinde "Uluslararası Konuk Öğrenci Etkinlikleri" kapsamında Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nin Filoloji Bölümlerinden staj için Yozgat'a gelen öğrenciler Üniversite Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'yi makamında ziyaret etti.
Kazak, Özbek, Kırgız ve Uygur Türklerinden oluşan Türk Dünyası öğrencilerini kabul eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, öğrencileri Yozgat'ta görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Uluslararası Konuk Öğrenci Etkinlikleri, üniversitelerimiz arasında bir köprü oluşturacağına ve etkinlik kapsamında gelen bu öğrencilerimizin sadece bir başlangıç olduğunu, işbirliğimizin yıllar boyunca artarak süreceğini ümit ediyorum" dedi. Orta Asya'da bulunan kardeş ülkelerden öğrencilerin gelmesi Türk Dünyasının birliği anlamında çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Varinli, Öğrencileri Yozgat'ta ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
Ziyarette, konuk öğrenciler Yozgat'ta ve Bozok Üniversitesinde olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Türkiye hakkındaki izlenimlerini Rektör Varinli ile paylaştı.