Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tanıtım toplantısı Elbistan'da yapılacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü Elbistan'da 23 temmuzda tanıtım toplantısı düzeleyecek. Tarım ve Kırsal

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü Elbistan'da 23 temmuzda tanıtım toplantısı düzeleyecek. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu, kırsal kalkınma destekleriyle yapılacak yatırımların Kahramanmaraş'ın kalkınmasına güç katacağını söyledi.

Elbistan Ziraat Odası toplantı salonunda saat 14:00'da gerçekleştirilecek toplantıda, hibe desteği ile hibe verilecek alanlar ele alınacak. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu, kırsal kalkınma destekleriyle yapılacak yatırımların Kahramanmaraş'ın kalkınmasına güç katacağını söyledi. Uslu, "Avrupa Birliği kırsal kalkınma desteklerini üretici ve yatırımcılarla buluşturacak. Dünya ile entegre olmuş ve yükselen ekonomiler içerisinde yer alan ülkemizde her alanda olduğu gibi tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli çalışmalar yapıldı. Sektörün gelişmesi için sağlanan desteklerle tarım, gayri safi yurt içi hasıladan dış ticarete istihdamdan milli gelire kadar, ülkemizin kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayan güçlü bir sektör haline geldi. Sektörde yaşanan değişimin yapı taşlarından biri olan ve ülkemizin kalkınması, kırsal kesimdeki insanımızın refah düzeyinin yükseltilmesinde önemli bir destek alanı olacak kırsal kalkınma bu süreçte temel politika alanı olarak belirlendi." diye konuştu.

Uslu, yaptığı açıklamada, "Tarımdan Sanayiye, çevreden turizme, istihdamdan örgütlenmeye kadar geniş bir yelpazede entegre bir yaklaşım insan odaklı bir anlayışla, kırsal kesimin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden geliştirilmesini amaçlayan, çok yönlü kalkınmayı ifade eden kırsal kalkınma bu gün gelişmiş ülkelerin tamamında tarım politikaların merkezine yerleşmiş önemli bir kalkınma aracıdır. Eskiden kırsal kalkınma kavramı tarımsal kalkınmayla eş anlamlı görülürken bugün entegre kırsal kalkınma kavramı ön plana çıkmış, kırsal kalkınmanın temel aracı önceki yıllarda tarımsal destekler iken artık yatırımlar olmuştur. Yatırımların öneminin arttığı günümüzde tarım ve kırsal alanda dünya standartlarına ulaşmış rekabetçi ve sürdürüle bilir işletmeler kurulması, kaliteli üretimin özendirilmesi noktasında Avrupa Birliğine üyelik sürecinin ülkemize önemli kazanımlar sağladığını müşade etmekteyiz. Avrupa Birliği üyelik sürecinde önemli ve zorlu müzakerelerin yaşanacağı ortak tarım politikasına uyum kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınma en önemli fasılların başında gelmektedir." değerlendirmesinde bulundu.