Sungurlu'da Çöp Bidonları Konteynırlarla Değiştiriliyor

Çorum'un Sungurlu ilçesinde cadde ve sokaklarda görüntü kirliliği oluşturan ve deforme olan çöp bidonları, çöp konteynırları ile değiştiriliyor

Çorum'un Sungurlu ilçesinde cadde ve sokaklarda görüntü kirliliği oluşturan ve deforme olan çöp bidonları, çöp konteynırları ile değiştiriliyor. Sungurlu Belediyesi tarafından alınan 350 adet yeni çöp konteynırı ilçedeki çeşitli cadde ve sokaklara yerleştirilmeye başlandı.
Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, yıllardır kullanılan cadde ve sokaklardaki çöp bidonlarının zamanla eskidiğini belirterek, insan ve çevre sağlığını tehdit eden bidonları kapaklı çöp konteynırıyla değiştirmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Şu ana kadar 350 çöp konteynırı adlıklarını bildiren Başkan Uzunkaya, ileriki zamanda bu sayıyı 500'e çıkaracaklarını belirtti.
Uzunkaya, bu sayede çöp bidonlarından kurtularak görüntü kirliliğinin de önüne geçildiğini sözlerine ekledi.
Sungurlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, çevre temizlik ve çöp toplama konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini belirterek bundan sonra Sungurlu'nun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da temiz ilçeler arasında ön sıralarda yer alacağını ifade ettiler.