SP Başkanı Kurtulmuş: 12 Eylül'de evet, 13 Eylül sabahı hayır diyeceğiz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliğine 12 Eylül'de 'evet' diyeceklerini tekrarladı. Kurtulmuş, "13 Eylül sabahı hayı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliğine 12 Eylül'de 'evet' diyeceklerini tekrarladı. Kurtulmuş, "13 Eylül sabahı hayır diyeceğiz. 13 Eylül sabahı, çağdaş, katılımcı, demokratik ve yeni bir anayasa için Saadet Partisi olarak bütün gücümüzle yolumuza devam edeceğiz." dedi.

SP Başkanı Kurtulmuş, Parti Genel Merkezi'nde Memur-Sen ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kurtulmuş, sendikaların sorunlarının aşılması konusunda ne gerekiyorsa üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. Kongrenin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen hala konuşulduğunu belirten Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin Türkiye siyasetinin tek alternatifi olduğunu ifade etti. 26 Ekim 2008'den bu yana siyaset üslubu, denediklerini söyleyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de geniş kesimler, her konuda istemezük diye muhalefet eden değil, neyi niçin istediğini, ne için karşı çıktığını çok iyi bilen ve bu karşı çıktıklarını yazılı olarak da kamuoyuyla paylaşan bir siyaset tarzını ilk sefer görüyor."

Anayasa değişikliğine evet diyeceklerini tekrarlayan Kurtulmuş, 12 Eylül'de evet, 13 Eylül sabahı hayır diyeceklerini vurguladı. 13 Eylül sabahı, çağdaş, katılımcı, demokratik ve yeni bir anayasa için Saadet Partisi olarak bütün güçleriyle yollarına devam edeceklerini kaydetti. Bu siyaset tarzının kutuplaştırma ve kamplaşma değil bir birleşme vesilesi olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin bundan sonra iktidar alternatifi olarak yoluna devam edeceğine dikkat çekti.

'Kongre sonrasında AK Parti'nin başına geçeceğiniz, başbakan olacağınız söyleniyor' sorusuna Kurtulmuş, bunun tamamen spekülasyon olduğunu, tüm spekülasyonlara da cevap verecek durumda olmadıklarını belirterek cevap verdi.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ise SP'nin izlediği muhalefet anlayışını takdir ettiklerini belirterek, sendikaların demokratik açılımı, mayınlı arazileri ve anayasa değişikliği yönündeki önerileri desteklediklerini söyledi. Gündoğdu, SP'nin yaklaşımının 'üzüm yemeğe yönelik olduğunu, üretimle büyüme anlayışı olduğunu' ifade etti.