Selim Yaşar, Kanal 35 hisselerini Gediz Üniversitesine bağışladı

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yaşar, İzmir'de yayın yapan Kanal 35'teki hisselerinin tamamını Gediz Üniversitesi'ne bağışladı.

Konuyla il

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yaşar, İzmir'de yayın yapan Kanal 35'teki hisselerinin tamamını Gediz Üniversitesi'ne bağışladı.

Konuyla ilgili Gediz Üniversitesi Konak Basmane'deki Rektörlük binasında bir basın toplantısı ve imza töreni düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuklar, Selim Yaşar'ın hisselerini ve gelirleri eğitim için harcayacaklarını söyledi.

Üniversiteyle ilgili bilgi veren Abdullah Kavuklar, İzmir'in çağdaş, uygar bir üniversite şehri olmasına yönelik düşünceyi, yaşama geçirmek için kurulmuş olan Gediz Üniversitesi'nde, ulusal ve uluslararası deneyime sahip öğretim üyesi, akademisyen, ve araştırmacılardan oluşan, güçlü bir kadro ile kaliteli eğitim verileceğini belirtti. Kavuklar, şöyle konuştu: "Kampüsümüz İzmir'in eğitim bölgesi olarak planlanan ve Karşıyaka ilçesine 15 km uzaklıktaki Seyrek beldesindedir. Aliağa – Menderes hızlı tren hattının Ulukent metro istasyonuna 6 km mesafede olup, kampüsten bu noktaya ücretsiz ring seferleriyle öğrencilerimizin kent merkezine ulaşımları çağdaş ve modern bir şekilde sağlanacaktır. Üniversitemizde her bölüm için anfi derslikler ve bölüm labaratuvarları mevcuttur. Tüm dersliklerde bilgisayar, projeksiyon cihazı ve kampus alanında kablosuz internet ağı bulunmaktadır. kampüs alanında bulunan açık anfi tiyatro, protokol mekanı otopark ve geniş yeşil alanla öğrencilerimizin sosyal gereksinimleri üst düzeyde karşılanacaktır."

Kavuklar, spor ve diğer çeşitli aktiviteler için 800 metrekarelik 250 kişi izleyici kapasiteli kapalı spor salonu ve 200 metrekare alana sahip 40 kişilik fitness merkezi bulunduğunda söyledi. Kavuklar, "Öğrencilerimizin her türlü bilimsel gelişmeyi takip edebileceği, araştırmalar yapabileceği, Bilgisayar ve internet destekli merkezi kütüphanesi mevcut. Ayrıca kongre ve sempozyumlar için 450 kişilik konferans salonu da bulunmaktadır. Sanatsal ve kültürel organizasyonun yapılabileceği sergi salonu, üniversitemizin gittikçe genişleyecek ve etkinleşecek bilimsel ve sosyal alt yapısını oluşturmaktadır." dedi.

Daha sonra yönetim kurulu ve Selim Yaşar imza törenini ardından toplu fotoğrafta çektirdi.