Şehit Mehmetçiğin annesi: Oğlum bana öyle bakma, şaka yaptığını söyle

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen baskında şehit düşen Piyade Komando Onbaşı Hakan Yutkun'un naaşı, Bursa'da kılınan cenaz

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen baskında şehit düşen Piyade Komando Onbaşı Hakan Yutkun'un naaşı, Bursa'da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazede sürekli ağlayan anne Gülfiye Yutkun'un, "Oğlum, şaka yaptığını söyle. Ben sensiz nasıl yaşayacağım? Oğlum seni her zaman seveceğim." şeklindeki sözleri, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Şehit Hakan Yutkun'un naaşı, dün akşam uçakla Bursa'ya getirildikten sonra Askeri Hastane'nin morguna konuldu. Şehit Mehmetçiğin naaşı, bu sabah askeri hastaneden askeri araçla alınarak Hamitler Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenaze eve geldiğinde ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğulurken, sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Cenazenin gelişini evin önünde sandalyeye oturarak bekleyen acılı anne Gülfiye Yutkun'a, eşi Zafer Yutkun ve yakınları su içirip yüzünü yıkayarak teselli etmeye çalıştı.

Şehit erin cenazesi, arkadaşları ve vatandaşların taşıdığı büyük bir Türk bayrağı ile askeri araçla sokağa girdi. Bu sırada tekbirler getirilerek, dualar okundu. "Şehit oğlumun cenazesi geliyor, kaldırın beni" diyerek aracın yanına gelen anne Gülfiye Yutkun, tabutu öpüp, "Oğlum, şaka yaptığını söyle. Ben sensiz nasıl yaşayacağım?" diyerek gözyaşı döktü. Baba Zafer Yutkun ise oğlunun tabutunu öperek dua okudu.

Evin önünde okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından şehit erin cenazesi askeri araç ile Hamit Dede Camii'ne götürüldü. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yolu yürüyerek gelen vatandaşlar, taşıdıkları Türk bayrakları ile yürürken teröre lanet yağdırdı.

Hamitler Dede Camii'nden öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Bursa İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Cici, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Caminin önünde konulan sandalyelerde oturarak cenaze namazını bekleyen acılı aileye, cenaze namazına katılan protokol üyeleri taziye ziyaretinde bulundu. Cenaze namazının ardından Şehit Onbaşı Yutkun'un naaşı, Hamitler Şehitliği'nde toprağa verildi.

"PAŞALAR GÖRSÜN"

Cenaze namazının ardından şehit onbaşı Yutkun'un naaşı, top arabasına konularak bir süre taşındı. Askeri araç ile şehit cenazesinin geçişi sırasında oğlunun resmini gören acılı anne Yutkun, "Oğlum nasıl bakıyor, ben buna nasıl dayanayım Allahım. Oğlum bana nasıl bakıyor. Oğlum bakma bana öyle." diyerek ağladı.

Bu sırada teröre lanet yağdıran vatandaşlar, "Biz bu cenazeleri gördük, bırakın paşalar görsün. Büyütüp askere gönder, sana şehit olarak geri göndersinler." şeklinde tepki gösterdi.

Acemi eğitimini Isparta Dağ Komanda Okulu'nda yapan Hakan Yutkun'un, 5 ay önce Hakkari'ye gittiği bildirildi. Askere gitmeden önce evinin penceresine Türk Bayrağı asan Yutkun'un yakınlardan helalık isterken, "Bu bayrağı kaldırmayın. Ben şehit olacağım." dediği öğrenildi.