Körfez Dershanesi LYS Tercih Robotu hazırladı

İzmir Körfez Dershanesi, öğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla LYS Tercih robotu hazırladı. Dershanenin internet sitesindeki robotla isteyen herkes,

İzmir Körfez Dershanesi, öğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla LYS Tercih robotu hazırladı. Dershanenin internet sitesindeki robotla isteyen herkes, ücretsiz olarak tercih yapabiliyor. Daha önceki SBS Tercih Robotu da yoğun ilgi görmüştü.

Körfez Dershaneleri Rehberlik Bölümü'nün hazırladığı 2010 LYS Tercih Robotu, puana göre öğrencilerin istediği üniversiteye girmesine, yüzde 100'e yakın bir doğrulukla yardımcı oluyor. Körfez Yayınları bilgi işlem sorumluları Numan Kocatürk, Yusuf Kaçar ve Tahir Özkan, tercih robotu için Türkiye genelinden binlerce veri girdiklerini ve aylarca hazırlandıklarını söyledi. Kocatürk, "Öğrenciler il içinde tercih yoğunluğu, Türkiye genelinde dışarıdan okulun tercih edilme oranı ve ilk kaçıncı sıradaki kişinin tercih ettiğine dikkat etmeli. Sağlıklı bir tercih için okulların yüzdelik dilimleri, en son Türkiye geneli kaçıncı sıradan öğrenci aldıkları, en son il sıralamasında kaçıncı öğrenciyi aldıkları, puanlama gibi bilgilere ihtiyaç var. Puanlar baz alınarak yapılan tercihler, öğrencileri yanıltacaktır. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için öğrencilerin elinde olmayan bilgileri bir klavuzda toplayıp İzmir ve Türkiye'nin her tarafında sınava girenlere dağıtarak yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Öğrencilerin kendi puanına göre okulun kaç puanla aldığının çok önemli olmadığını vurgulayan Kocatürk, "Tercih işlemlerini daha da kolaylaştırmak için, 'www.korfez.com.tr' adresine giren bütün öğrenci veya veliler, başka yerde şu ana kadar olmayan sıralama bilgilerini bulabiliyor. Türkiye'de başka yerde bulunmayan 2010 LYS Tercih Motoru adını verdiğimiz modüler programla yüzde 100'e yakın oranında isabetli tercih yapmak çok kolaylaştı. Öğrenciler, modüler programlı tercih robotumuzdaki ikinci aşamada istek sırası da yaparak bir çıktı alacak ve bugünün şartlarında en doğru tercihi yapacaktır. Tercihler, 26 Temmuz–8 Ağustos 2010 arasındadır. Tercih aralığını geniş tutmalarında fayda var." şeklinde konuştu.