Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36.yıldönümü Londra'da kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36.yıldönümü, Türkiye'nin Londra Büyükelçilik binasında düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyon, bir hafta önce Lon

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36.yıldönümü, Türkiye'nin Londra Büyükelçilik binasında düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyon, bir hafta önce Londra'daki görevine başlayan Büyükelci Ünal Çeviköz'ün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türkiye'nin Londra Büyükelçilik binasında düzenlenen resepsiyonda Büyükelçi Çeviköz, KKTC Londra Temsilciliği'nden Kemal Köprülü ve İngiltere'de faaliyet gösteren Kıbrıs Türk dernek temsilcilerini kabul etti.

KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü, konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirdiği harekatın Ada'ya huzur ve barışı getirdiğini, enosis emellerini engellediğini söyledi. Köprülü, TSK'nın bu yolla Kıbrıs Türk halkını da toplu bir kıyımdan kurtardığını sözlerine ekledi.

Daha sonra konuşan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Londra'daki görevine geçen hafta başladığını ve böyle bir kutlamayla başlamanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Kıbrıs meselesinin adil ve kalıcı çözümünün önemine değinen Çeviköz, ""Bu yılın sonundan önce BM Genel Sekreterinin çizmiş olduğu yol haritası uyarınca, Kıbrıs meselesinin adil ve kalıcı bir çözüme kavuşması için elinizden gelen gayretin gösterildiğini biliyorum. KKTC liderliğinin de bu yolda elinden gelen gayreti esirgemediğini biliyorum. Sizler de sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak burada o davanın en iyi temsilciliğini yapıyorsunuz."dedi.

Çeviköz'ün konuşmasının ardından Kıbrıs Türk dernek temsilcileri, Çeviköz ile tek tek tokalaştı. Daha sonra toplu fotoğraf çekildi.