Havayollarındaki Fiyat Rekabeti Yolcuları Uçağa Yöneltiyor

Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, Türkiye'de havacılık sektörüne olan ilginin 2003 yılındaki indirimlerin başlamasıyla hızla arttığını belirterek, "10 yıl içerisinde nüfusun yüzde 70'i havayolunu tercih edecek" dedi

Havayollarındaki Fiyat Rekabeti Yolcuları Uçağa Yöneltiyor
Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, Türkiye'de havacılık sektörüne olan ilginin 2003 yılındaki indirimlerin başlamasıyla hızla arttığını belirterek, "10 yıl içerisinde nüfusun yüzde 70'i havayolunu tercih edecek" dedi.
Bursa'yı İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Sivas, Van, Erzurum, Kayseri ve Gaziantep'e hava ulaşımı ile bağlayan Borajet, uçuşlarının ilkini başlattı. Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, 2 buçuk milyon nüfuslu Bursa'nın artık havayolunu tercih edeceğini söyledi. Biletlerin 69 dolardan başladığını belirten Peker, "Türkiye'nin her yerini Bursa'ya bağlıyoruz. Her bölgeye uçuşlarımız başladı. İlk olarak Samsun'a
başlayan uçuşlar, Ankara aktarmalı Van seyahatiyle devam etti. 2 buçuk milyonluk nüfusa sahip Bursa, artık hem zaman hem de ekonomik olarak havayolunu tercih edecektir" diye konuştu.
Türkiye'de havayolu taşımacılığının gün geçtikçe geliştiğini ifade eden Peker, ülke nüfusunun yüzde 35'inin havayolunu tercih ettiğini dile getirdi. Bu oranın 10 yıl içerisinde iki katına çıkacağını belirten Peker, "Türkiye havacılıkta olması gerektiği yerde değil. 2003 yılından itibaren havayolu şirketleri vatandaşları uçağa yöneltmek için bilet fiyatlarında indirime gitti. Şu an Türkiye'de 30 milyon kişi havayolunu tercih ediyor. Bu rakam 10 yıl içerisinde iki katına çıkacaktır" şeklinde konuştu.
ATR 72-500 tipi 66 kişilik uçaklarla yolculara hizmet veren Borajet, Yenişehir Havalimanı'ndan ilk defa Van'a sefer gerçekleştirdi. Saat 12.00'da Yenişehir Havalimanı'ndan Ankara aktarmalı olarak Van'a hareket eden yolcular, Van'a ulaşmanın keyfini yaşadılar.