Giresun'un İlk Ve Tek Hukuk Derneği Açıldı

Giresun'da ilk defa avukatlık derneği kuruldu

Giresun'un İlk Ve Tek Hukuk Derneği Açıldı
Giresun'da ilk defa avukatlık derneği kuruldu. Kurulan Ufuk Hukuk Derneği'nin açılışına Giresun Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Türkiye Barolar Birliği Giresun Temsilcisi Av. Serkan Özden, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Giresun Barosu'na bağlı avukatlar katıldı.
Güçlü ve bağımsız savunmanın daha fazla egemen olması amacıyla yola çıktıklarını belirten Ufuk Hukuk Derneği Başkanı Cemal Kayış yaptığı konuşmada "Giresun Barosuna mensup avukatlar tarafından kurulan derneğimiz aydınlık bir ufuk belirlemek için başlattığımız çalışmanın sonucudur. Derneğimiz üyelerinin tamamı hukukçu olan Giresun'da ilk ve tek dernektir. Türk hukuk sisteminin demokratik,laik ve insan haklarına dayalı evrensel ölçülere ulaştırılması ve meslek sorunlarının çözüme kavuşması için gayret sarf ederek hukukun üstünlüğünü her şartta savunacağız. Amacımız, öncelikle mesleki dayanışmayı temin ederken, aynı zamanda tahkim gibi alternatif kurumların etkin bir şekilde işletilerek adliyemizin yükünü hafifletmektir" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Giresun Valisi Mustafa Yaman ve Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol'a günün anısına birer teşekkür plaketi verildi. Giresun Valisi Mustafa Yaman ve Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol'un kurdeleyi birlikte kestiği açılış programı ikramla sona erdi.