Gaziantep'te 6 ayda 18 bin ilköğretim öğrencisi müzelerle buluştu

Gaziantep'te 'Müzelerimizle geçmişi geleceğe taşıyoruz' projesiyle il merkezi ve köylerde okuyan 18 bin 292 ilköğretim öğrencisi müzelerle buluştu.

Gaziantep'te 'Müzelerimizle geçmişi geleceğe taşıyoruz' projesiyle il merkezi ve köylerde okuyan 18 bin 292 ilköğretim öğrencisi müzelerle buluştu.

Okulların kapanması ile sona eren proje kapsamında, il merkezinde 130 ve köylerde 62 olmak üzere, toplam 192 ilköğretim okulundan, 18 Bin 292 öğrenci Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi ve Kahramanlık Panorama müzelerini ziyaret etti. Gaziantep'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı il merkezi ve köylerdeki ilköğretim okullarında okuyan 6. sınıf öğrencilerini kapsayan, 'Müzelerimizle geçmişi geleceğe taşıyoruz' projesi okulların kapanması ile sona erdi. 6 ay süren projenin ilk etabında, il merkezinde 130 ilköğretim okulundan Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle alınarak müzelere götürülen 10 Bin 682 öğrenci Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi ve Kahramanlık Panorama müzesini gezdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi ve Kahramanlık Panorama Müzesi'nin çocuklara tanıtılması, tarihi ve kültürel mirasın geleceğe taşınmasını amaçlayan projede sadece il merkezindeki okullar değil, köy ilköğretim okulları da yer aldı.

Havaların ısınmasıyla birlikte köylerde devam eden projenin ikinci etabında, 62 köy ilköğretim okulundan yine Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği otobüslerle müzelere 7 Bin 666 öğrenci taşındı. İlk kez şehre gelme, ilk kez müze görme heyecanını yaşayan minik yüreklerin, müzeleri gezerken tarih ve kültür mirasını öğrenmeye, geleceğe taşımaya duydukları istek ve heyecan yüzlerine yansıdı.

İl merkezi ve köylerde toplam 192 ilköğretim okulundan 18 bin 292 öğrencinin müzelerle tanıştığı projeye, okullarla ilgili izinler ve onayların verilmesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, müzelerde öğrencilere gönüllü olarak eşlik eden Toplumsal Duyarlılık Projeleri öğrencileri ile Gaziantep Üniversitesi'nin de katkıları oldu.