Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kızılcahamam'da Düzenlenen Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği Hazırlık Çalışması'na Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği Hazırlık Çalışması Toplantısı'na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği Hazırlık Çalışması Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, öncelikle Hazırlık Çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Madencilik sektörünü yakından ilgilendiren kanunun haziran ayında çıktığını hatırlatan Bakan Yıldız, yönetmelikleri düzenlemek üzere 30 sivil toplum örgütü, mühendis odası, kamu ve özel sektör temsilcileriyle toplantı düzenlendiği söyledi. Madencilik sektörün alakalı çalışanların önünü açacakları, spekülatif amaçlı çalışanların önünü kapatacakları düzenleme yaptıklarını belirtti.
Ağrı'da doğalgaz boru hattındaki patlama ile ilgili soru soran basın mensubuna Yıldız, saat 1 civarında olan bir patlamayla doğalgaz akışının kesildiğini, Doğubayazıt'ta sınıra 27 kilometre uzaklıkta nihai sebebi belirlenememiş olmasına rağmen patlamanın sebebiyle ilgili kendilerinde bir kısım kanaatlerin oluştuğunu belirterek, "Hem İran tarafında hem de 25 kilometrelik mesafede boru hatları vanaları kapatıldı. Yangının daha kısa sürede söndürülmesi için gereken yapılmış oldu. Güvenlik güçlerimizle,
jandarmayla beraber çalışmalarıyla bu çalışma 2 gün içinde tamamlanmış olacak. Doğalgaz akışı kaldığı yerden devam edecek. O bölgede doğalgaz ihtiyacı olan birimlerde herhangi bir aksama olmaması için Azerbaycan'dan aldığımız gazla takviye yapıyoruz. Hem doğalgaz boru hatları hem Kerkük-Yumurtalık petrol hattı güvenlik sistemlerini daha da güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Yıldız, enerji hatlarıyla terör örgütü saldırılarının paralelliği ile bağlantısı sorulan Bakan Yıldız, Türkiye'de siyasi istikrarıyla beraber bütün donanımlarını hedef alan saldırılara maruz kalındığını söyleyerek, "En son verdiğimiz şehitlere de bu vesileyle rahmetle anıyorum, ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum" şeklinde cevap verdi.
Yıldız, Türkiye'nin bu saldırılardan yılmayacağını belirterek, "Enerji Bakanlığı olarak güvenlik önlemlerini bu manada arttırmış bulunuyoruz. Türkiye'nin istikrarı, gerek siyasi gerekse teknik düzenlemede sağlanmış istikrarı bu tür saldırılarla bizi yıldıramayacak. Bunu da açıkça söylüyorum. Enerji arz güvenliği ile alakalı gerek doğalgaz gerekse petrol çalışmalarımıza kesintisiz devam edeceğiz" dedi.