Emanet paraşütle uçan öğretim görevlisi dağa çakılarak hayatını kaybetti

Emanet yamaç paraşütüyle uçan öğretim görevlisi Fuat Menderes Koramaz, rüzgar akımına kapılarak dağlık alanda kayalık bölgeye düştü. Kafasına ve göğüs

Emanet yamaç paraşütüyle uçan öğretim görevlisi Fuat Menderes Koramaz, rüzgar akımına kapılarak dağlık alanda kayalık bölgeye düştü. Kafasına ve göğüs bölgesine darbe alan öğretim görevlisi hayatını kaybetti.

Dün akşam havanın karardığı saatlerde bir grup yamaç paraşütçü bin 800 metre yüksekliğindeki Ali Dağı'ndan uçuş yaptı. Özgür Sarıgül ve Erdem Pınarbaşı, uçuşunu tamamladıktan sonra Fuat Menderes Koramaz (49) yamaç paraşütüyle zirveden havalandı. Koramaz, havadayken aniden ters rüzgar esmeye başladı. Rüzgarın etkisiyle kontrolünü kaybeden Koramaz, dağın eteklerine sert bir şekilde düşerek kayalıklara çarptı.

Olayı gören çevredeki vatandaşlar tarafından paraşütten indirilen Koramaz için ambulans ve sivil savunma ekipleri çağrıldı. Bu sırada yaralı olduğu belirlenen şahsın, kayalık bölgede sağlık ekiplerin ulaşamaması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Koramaz'ın arkadaşı Hamdi Şiray'ın yeni aldığı paraşütü denemek için uçuş yaptığı öğrenildi. Daha önce, farklı bölgelerde çok sayıda yamaç paraşütü şenliğine katılan Koramaz, 2006 yılında da yine Kayseri'de yamaç paraşütü ile uçarken sert iniş yaparak yaralanmıştı.

Daha önce bir üniversitede öğretim görevlisi olduğu öğrenilen Koramaz'ın, şimdi serbest fizik öğretmenliği yaptığı öğrenildi. Öte yandan, Ali Dağı'nda yamaç paraşütü kursları ve çeşitli yarışmalar düzenleyen Talas Belediyesi yetkilileri, Koramaz ve arkadaşlarının herhangi bir etkinliğe dahil olmadan serbest atlayış yaptıklarını belirtti.