Delta Havayolları Uçağı Arıza Nedeni İle Uçamadı

Amerikan Delta Havayolları uçağı arıza yaptı. İstanbul'dan New York'a gidecek yolcular uçamadı.

Delta Havayolları'nın New York-İstanbul seferini yapacak olan Boeing 767-400 tipi uçağı, İstanbul-New York seferini yapmaya hazırlandığı sırada, bilgisayar sisteminde meydana gelen arıza nedeni ile havalanamadı. New York-İstanbul seferini yaptıktan sonra İstanbul'daki yolcularını almak üzere hazırlık yapan uçak bilgisayar sisteminde meydana gelen arıza nedeni ile havalanamadı.Çok hassas bir model olarak adlandırılan Boeing 767-400 uçağının bilgisayar sisteminde meydana gelen arızanın giderilmesi için
şirketin merkezi Atlanta'dan yedek parça istendiği ve yedek parçanın ancak yarın İstanbul'da olacağı öğrenildi.
Güvenirliği ve en düşük kaza istatistikleri ile bilinen Delta Havayolları'nda son günlerde aynı model uçaklarda benzer arızaların baş göstermesi kafalarda soru işaretleri doğurdu. Şirketin geçtiğimiz hafta New York'tan 3 Avrupa destinasyonuna yapacağı 3 ayrı sefer iptal edilmişti. Bu 3 seferi yapacak olan uçakların üçü de Boeing 767-400 tipiydi.
Delta Havayolları'nın 14 temmuz tarihinde New York-İstanbul seferini gerçekleştirecek olan Boeing 767-400 tipi uçağı da kalkış öncesi motor arızası yapınca havalanamamıştı.