Çukurova Belediyeler Birliğitoplantısı Osmaniye'de Yapıldı

Çukurova Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, genel merkezlerinin Ankara, İstanbul gibi şehirlerde olan şirketlere hizmeti kendilerinin verdiğini ancak bu işadamlarının vergilerini başka şehirlere yatırdığını söyledi

Çukurova Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, genel merkezlerinin Ankara, İstanbul gibi şehirlerde olan şirketlere hizmeti kendilerinin verdiğini ancak bu işadamlarının vergilerini başka şehirlere yatırdığını söyledi.
Çukurova Belediyeler Birliği toplantısı Osmaniye'de yapıldı. Osmaniye Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Birlik Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tunç, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Seyhan Belediyesi eski Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Ahmet Cevdet Yağ katıldı.
Misafirlerini belediye girişinde karşılayan Başkan Kadir Kara, daha sonra bir süre misafirleri ile makamında sohbet etti. Daha sonra toplantıya geçildi ve toplantıya ev sahipliği yapan Kadir Kara, yaptığı açılış konuşmasında; "Biz de Çukurova Belediyeler Birliği üyesiyiz ve bu toplantının burada yapılmasına vesile olan birlik başkanımıza ve diğer belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan şeref duyuyorum, hepiniz şehrimize hoş geldiniz. Toplantımız hayırlı olsun" dedi.

Toplantının belli bir gündemi olmadığını ancak toplantının amaçlarının olduğunu ifade eden Birlik Başkanı Macit Özcan, "Her ay bir yerde toplanıyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç; belediye başkanlarımızı kaynaştırmak, belediyelerimizin yaptığı hizmetleri yerinde görmek, fikir alışverişinde bulunmak, belediye başkanlarımızın ve meclis üyelerinin birbirine destek vermesini sağlamaktır. Bunlar bizim birinci amacımız. İkinci amacımız da belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyonu
sağlamak, seminerler düzenlemek, gerekirse yurt içinde ve yurt dışında geziler tertip etmek ve belediyelerin sıkıntılarını tespit ederek bu sıkıntıları Ankara'ya Mahalli İdareler Müdürlüğü'ne İçişleri Bakanlığı'na iletmek üzere toplantılar yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmasında belediyelerin en büyük sıkıntıları arasında mahallinde bulunan işletmelerin vergilerini başka şehirlerde ödemesinin bulunduğunu ifade eden Özcan, "Ben Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum. Büyük işletmelerin, fabrikaların, iş adamlarının yollarını belediyeler yapıyor. Kanalizasyonlarını belediyeler yapıyor, asfaltlarını belediyeler döküyor ve sularını da yine belediyeler getiriyor. Ancak maalesef bu işadamlarımız, vergi kayıtlarının büyük şehirlerde olması
nedeniyle kendi bölgelerimizde biz bu vergilerden faydalanamıyoruz. Buna örnek verilmesi gerekiyorsa, Mersin'de toplanan verginin sadece yüzde 25'i Mersin'e yatırım olarak geri dönüyor. Bunun mücadelesini vermek zorundayız. Belediyelerin tek geliri Maliye Bakanlığı ve İller Bankası'ndan gelen paylardır. Eğer bu paylardan siz payınızı alamazsanız, kendi bölgenize gerekli hizmeti veremezsiniz. Onun için bu konuda çalışma yapmalıyız" diye konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Toplantı sonrası Belediye Başkanı Kadir Kara, misafirlerine çeşitli hediyeler verdi. Öğretmen Evi'nde yenen öğle yemeğinin ardından da şehrin değişik yerleri gezdirildi.