Chp Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Veli Ağbaba, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Abdullah Gül Parkı'ndaki Atlas Kafede basın mensuplarını ağırlayan Ağbaba, merkez ilçe başkanı Muhteşem Kartal ve Pütürge belediye başkanı Necdet Ayaydın'la birlikte yaptığı basın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya programı hakkında bilgiler verdi.
Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'ya gelmesi nedeniyle yaptıkları hazırlıklarda bir takım sıkıntılar çektiklerini ileri sürerek, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Cuma günü akşam 16.30'da özel uçakla Malatya'ya gelecek. Genel Başkanımızın talimatıyla karşılamada konvoy olmayacak. Genel Başkanımız, konvoyun Malatya halkına rahatsızlık vereceğini hem de bunun çok anlamlı olmadığını bizlere iletti. Ayrıca Malatya'nın ulaşımda özel problemleri olduğu için ve Malatya halkına
saygısızlık yapmamak için ayrıca trafik sıkıntısını bir kat daha artırmamak için konvoy yapmayacağız" ifadelerini kullandı.
Genel başkanlarının gelişiyle ilgili hazırlıklarda karşılaştıkları sıkıntıları dile getiren Ağbaba, "Biz, geçtiğimiz Perşembe günü mitingin olacağını kesinleştirdik. Biz de hemen Malatya'da bunu duyurabilmek için çeşitli yollar aradık. Bu yollardan birisi de Malatya'nın çeşitli yerlerinde 100 adet billboard var. Bunun için girişimlerde bulunduk ama bize yer olmadığı bildirildi. 3 özel firmanın billboardları kiraladığı söylendi. Biz de bu 3 firmadan biri olan özel bir dershaneye ulaştık. Onlara da buradan
çok teşekkür ediyorum. Hiçbir karşılık beklemeden 5 billboardı parasını bizim ödememiz şartıyla bize devrettiler. Ama maalesef Sayın Başbakanın programı açıklanır açıklanmaz bütün özel firmaların reklamları iptal edilerek, 91 billboard AK Parti'ye tahsis edildi. Biz sadece 5 tanesini alabildik. Bunu Malatya halkının takdirlerine sunuyorum. Bu billboardları siyasi baskıyla bize kullandırtmadılar" iddiasında bulundu.
Kılıçdaroğlu'nun Malatya programı hakkında da bilgiler veren Ağbaba, "Sayın Genel Başkanımız 23 Temmuz akşam 16.30'da Malatya'ya gelecek. 17.30'da hükümet meydanında miting olacak. Miting sonrası ise genel başkanımız ile bir toplantı yapacağız. 24 Temmuz Cumartesi günü ise sabah Pütürge'ye gideceğiz. Burada Türkiye'ye örnek bir bulvar açılışımız olacak. Ayrıca Pütürgelilerle genel başkanımız bir araya gelecek. Dönüşte ise Beydağı Beldesine uğrayacağız. Daha sonra önemli hizmetler yaptığımız Fethiye
beldesine gideceğiz. Genel başkanımız Yazıhan halkını da selamlayacak. Son olarak Arguvan'a gideceğiz. Arguvan'da eski genel başkanımızın söz vermiş olduğu bir kültür merkezinin temel atma törenini yapacağız. Temel atma töreni sonrası Arguvan Türkü Festivali'nin açılışını yapacağız ve genel başkanımız burada bir konuşma yapacak" dedi.
Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın ise, Pütürge'de güzel hizmetlere imza attıklarını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştireceği açılışlarla bu çalışmaları vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.